Virkkulankylä överklagar beslut om slopat seniorboende – hotar kommunen med krav på skadestånd

Företaget Virkkulankylä som förberett bygget av ett nytt seniorboende i Sjundeå kräver att Sjundeå kommun häver styrelsens beslut att inte fortsätta samarbetet med företaget.
20.6.2019 - 14.00

Sjundeå backar ur Virkkulankylä – företagets vd ser beslutet som sabotage

Det blir inget kommunalt deltagande i den seniorby som företaget Virkkulankylä planerat i Sjundeå. Kommunstyrelsen röstade ner projektet i måndags.
7.5.2019 - 11.11 Premium

Smartare bygga servicehuset i Sjundeå centrum – men ny ARA-prövning väntar eftersom bygget blir så dyrt

På måndag ska kommunstyrelsen än en gång försöka fatta det slutliga beslutet om det omtvistade servicehuset. Nu är förslaget att serviceboendet byggs i centrum av Sjundeå – ifall kommunen själv producerar servicen.
4.5.2019 - 11.00

Beslut om servicehus i Sjundeå skjuts upp igen - hela projektet kan flyttas till centrum

Det skulle närma sig mållinjen för det planerade serviceboendet i Sjundeå. Men frågan skjuts upp till maj. Kommunen vill utreda om det går att placera servicehuset vid den nuvarande hälsovårdscentralen.
22.3.2019 - 12.00 Premium

På måndag gäller det: processen kring omtvistat serviceboende närmar sig mållinjen

Turerna kring det planerade nya serviceboendet i Sjundeå, som ska byggas av företaget Virkkulankylä, har varit många. Nu ska projektet klubbas igenom slutgiltigt. Här sammanfattar VN processen.
21.3.2019 - 13.00

Virkkulankylä köper ändå – men bara halva tomten

Ett hyreskontrakt för den tomt där det nya seniorboendet ska byggas i Sjundeå skulle godkännas i tisdags. Efter en ny vändning ska tomten ändå säljas, men bara så mycket som behövs för den nu aktuella byggnaden.
14.3.2019 - 09.00

Nytt försök att få igenom hyreskontraktet med Virkkulankylä för 45 år

Sjundeå kommun gör ett nytt försök att få hyreskontraktet med Virkkulankylä godkänt. En ekonomisk kalkyl för serviceboendet finns nu tillhanda.
8.3.2019 - 15.00

Nämnden fick ingen info om kostnaderna för seniorbygget - nu får projektet vänta ännu en månad

Det blev inget beslut om det seniorboende som Virkkulankylä planerar i Sjundeå. En kritisk nämnd vill ha klara siffror innan beslut fattas.
13.2.2019 - 15.00

Kommundirektören förnekar påtryckning

– Jag var kanske lite blåögd men att jag var med i Virkkulankyläs styrelse har inget att göra med att projektet kom till Sjundeå, säger Juha-Pekka Isotupa.
13.2.2019 - 12.36 Premium

Sjundeå vill vårda sina seniorer själv

Servicen i det nya boende som byggs av företaget Virkkulankylä i Sjundeå ska produceras av Sjundeå kommun. Det föreslår grundtrygghetsdirektören. Det alternativet gör det möjligt att eventuellt flytta boendeenheterna Villa Charlotta och Azalea till det nya serviceboendet.
23.1.2019 - 10.00 Premium

Sjundeå utreder sin andel i seniorby

Sjundeå utreder i vilken form det lönar sig för kommunen att medverka i seniorcentret Virkkulankylä, som ska byggas på Brännmalmen.
7.9.2018 - 14.00