Pumpus, potatis och purjolök – lokala produkter lockar på Slow Food-festivalen

Den här helgen är det Slow Food-festivalen i Fiskars. I år ordnas den för tionde gången och intresset för lokalproducerade produkter ökar hela tiden, säger försäljarna.
5.10.2019 - 14.50

Nick Victorzon: Ingen annan restaurang gör så här i Finland

5.9.2019 - 08.00 Premium

Slow food-festivalen i Fiskars tävlar om det nordiska matpriset Embla

Sju bidrag från Finland tävlar i finalen i den nordiska mattävlingen Embla om en knapp månad på Island.
3.5.2019 - 11.45

Marina Holmberg

Ledare: Våga utmana smaklökarna

Matens ursprung intresserar många liksom nya smakupplevelser. Där har rekoringar och matfestivaler en viktig uppgift.
4.10.2018 - 19.30

Kocken Kokkonen tar över Slow Food

Kocken och företagaren Mikael Kokkonen efterträder kocken Pontus Berglund som verksamhetsledare för Slow Food Västnyland.
15.3.2018 - 18.00

Erkänt evenemang påtagligt populärt

7.10.2017 - 16.35

Slow Food får 15 000 i tre års tid

Stadsstyrelsen har beslutat att staden ingår ett treårigt samarbetsavtal med föreningen Slow Food Västnyland enligt vilket staden betalar 15 000 euro årligen till föreningen i tre års tid. Föreningen anhöll om ett årligt bidrag på 25 000 euro fram till 2019.
5.9.2017 - 15.06

2 700 besökte vårmarknaden i Fiskars

21.3.2016 - 12.00

Våren har anlänt till Fiskars

19.3.2016 - 14.18

Vårmarknad startar säsongen för matevenemang

18.3.2016 - 11.04