Bokrecensioner, barnböcker: Äventyr i kuslig sanatoriemiljö

Deckarförfattaren Eva Frantz har skrivit en rysare för mellanåldern som förlitar sig på klassiska barnbokselement.
5.11.2018 - 10.00

Lite för mycket av det goda

Lagom till Halloween har Svenska Teatern premiär på Bröderna Grimms klassiska saga Hans och Greta i Lucy Kirkwoods och Katie Mitchells tappning, som i Jakob Höglunds hejdlösa regi blir både rolig och smått skrämmande för de yngsta.
3.11.2018 - 09.00

Litteratur: Ett fönster till det bruna Finland

Koko Hubaras essäbok Bruna Flickor är en samling personliga berättelser om livet som icke-vit i Finland.
1.11.2018 - 12.00

Årets teaterhändelse


31.10.2018 - 12.00

Siw Handroos-Kelekay


18.10.2018 - 17.00

Rebecca Mattbäck


18.10.2018 - 17.00

Niclas Erlin


18.10.2018 - 17.00

Pjäs avtäcker sprickor i vänskaper

Art på Svenska Teatern handlar egentligen inte om konst namnet till trots. Visst, konsten är den utlösande faktorn, men egentligen handlar pjäsen om vänskap.
15.10.2018 - 14.00

De skriver om konst

Västra Nyland har aktivt utvecklat sitt samarbete med kulturskribenter i olika konstgenrer. För att lyfta fram dessa kritikers viktiga arbete på våra kultursidor presenterar vi nu personerna bakom recensionerna. Tidigare har vi introducerat våra litteratur- och musikkritiker, nu ger vi ordet åt våra konstkritiker.
14.10.2018 - 14.00

Laura Lundström


14.10.2018 - 14.00

Clara Wahlström


14.10.2018 - 14.00

Marit Lundström


14.10.2018 - 14.00

Tony Vuorinen


11.10.2018 - 15.00

Jenny Backman-Pråhl


11.10.2018 - 15.00

Monica Henriksson


11.10.2018 - 15.00

Sara Selenius


11.10.2018 - 15.00

Fyra röster om musik

Västra Nyland har aktivt utvecklat sitt samarbete med kulturskribenter i olika konstgenrer. För att lyfta fram dessa kritikers viktiga arbete på våra kultursidor presenterar vi nu personerna bakom recensionerna. Förra veckan presenterades våra litteraturkritiker, nu står musikkritikerna i turen.
11.10.2018 - 15.00

Brännande aktuellt på Viirus

8.10.2018 - 15.01

Möt våra recensenter

Västra Nyland har aktivt utvecklat sitt samarbete med kulturskribenter i olika konstgenrer. För att lyfta fram dessa kritikers viktiga arbete på våra kultursidor presenterar vi nu personerna bakom recensionerna. Först ut är våra litteraturrecensenter.
7.10.2018 - 16.00