mat
»

Karisbördig kock behöll Michelinstjärna

Ask, Demo, Grön, Olo och Ora får hålla sina stjärnor.
20.2.2019 - 13.01

Ja tack till mera viltkött

Det finns en marknad för djur som fällts i den västnyländska terrängen.
9.2.2019 - 10.00 Premium

Vårt dagliga bröd, men helst på surdeg

Hippie, hipster eller nörd – alla vill ha surdegsbröd. Det är godare, nyttigare och håller dig mätt längre.
1.1.2019 - 12.00 Premium

Marina Holmberg

Ledare: Våga utmana smaklökarna

Matens ursprung intresserar många liksom nya smakupplevelser. Där har rekoringar och matfestivaler en viktig uppgift.
4.10.2018 - 19.30

Marina Holmberg

Ledare: Överbliven mat ger ny business

Finländarna slänger årligen bort 450 miljoner kilo mat. Om drygt tio år ska mängden ha halverats.
14.9.2018 - 13.40

Hangögrill med i tv-program

Monika Sandblom trodde först inte att det var sant när producenten för tv-programmet Grillit huurussa ringde och frågade om hon ville medverka i höst. – Jag sade genast ja.
25.5.2018 - 18.00

Ägg har blivit hälsokost

På Anta gård i Sjundeå kan man köpa ankägg, hönsägg och vaktelägg, i olika färger och storlekar. Åtgången är god, inte bara i påsktider, säger Mia Nyberg. Ägg har blivit hälsokost och innanför skalet döljer sig bara nyttigheter enligt dagens kostråd.
29.3.2018 - 15.02

Kockarnas bästa äggrecept

Några kockar i regionen delar med sig av sina äggrecept.
29.3.2018 - 14.40

Granskottsyoghurt, lufttorkad grönpepparsalami och lavendelsylt hörde till guldmedaljörerna på årets FM i mathantverk

På fredagen gick det öppna finländska mästerskapet i mathantverk av stapeln i Ekenäs. Tre västnylänningar tog hem pris.
23.3.2018 - 23.00

Brunchflugan har landat i Västnyland

För sent för frukost, för tidigt för lunch. Då har många funnit det ypperliga alternativet, nämligen brunch. I samband med att intresset för bruncher vuxit, har allt fler restauranger runtom i Västnyland öppnat upp för konceptet.
15.3.2018 - 08.00

Husmanskost med en twist

7.3.2018 - 09.59

Ekström lagar mat åt 6 000 i Japan till midsommar

Restaurang på Kroken från Hangö åker till Japan i sommar för att bjuda japanerna på skandinavisk midsommarmat. Det är en stor ära att få laga mat åt över 6 000 personer, säger krögaren Magnus Ekström.
18.2.2018 - 11.00

Tjatade till sig kökstjänst som tonåring

24.1.2018 - 10.00

Tre västnyländska restauranger med på topplista

I Raseborg, Kyrkslätt och Lojo bjuds det på gourmetmat.
16.1.2018 - 15.38

Lokalmat vinner över automatmat

3.1.2018 - 14.35

I Pelle Frimans källare börjar osten gråta

18.12.2017 - 08.00

Karisbo bloggar om mat i Tyskland

Trots att köket är litet som en skrubb levererar Karisbon Camilla von Bonsdorff recept från Berlin. Hon bloggar om mat på Vastranyland.fi.
18.11.2017 - 10.30

Erik Lindroos breddar blicken i svampskogen

9.10.2017 - 08.00

Rekoringen en livsstil för småodlare – också i Ingå

7.10.2017 - 09.45