Pumpus, potatis och purjolök – lokala produkter lockar på Slow Food-festivalen

Den här helgen är det Slow Food-festivalen i Fiskars. I år ordnas den för tionde gången och intresset för lokalproducerade produkter ökar hela tiden, säger försäljarna.
5.10.2019 - 14.50

Nick Victorzon: Ingen annan restaurang gör så här i Finland

5.9.2019 - 08.00 Premium

Helgen när kräftorna krälar in i kastrullen

På söndag är det kräftpremiär. Företaget Jannes kräftor i Ekenäs är redo att leverera inhemska kräftor till säsongens första kräftskivor.
20.7.2019 - 08.30 Premium

Fem tillbehör till kräftskivan

Planerar du en kräftskiva och klurar på goda tillbehör? Karisbon Camilla von Bonsdorff har ett stort intresse för matlagning och har matbloggen Krubbskrubben på Västra Nylands webb.
20.7.2019 - 08.30 Premium

Ännu en flaska från Fiskars: "Nu kan vi förse en hel bar med bara lokala drycker"

18.1.2019 - 08.00 Premium

Ekta Bryggeris cider fick pris

Ekta Bryggeris handgjorda äppelcider, Fipel, fick silver i ciderklassen på Helsinki Beer Festival i slutet av förra veckan.
16.4.2018 - 09.35

Strandhäng och sport på Bossanova i sommar

13.5.2017 - 12.02

Trion tillbaka på gården

Vårens velande har orsakat en trög start på golfsäsongen på Nordcenter. Men på restaurangen är de nygamla krögarna taggade inför sommaren.
3.5.2017 - 11.02

Växande Ägräs startade ny finansieringsrunda

Ägräs Distillery från Fiskars vill växa internationellt. För att lyckas har man valt att starta en ny gräsrotsfinansieringsrunda.
18.4.2017 - 17.01

Strandis är kvalitetsmat och havsutsikt

11.4.2017 - 07.00

Gin från Fiskars genast på prispallen

27.3.2017 - 15.59

Rekolan Panimo blir Fiskarsin Panimo

– Bryggeriets rötter är fortfarande i Rekola men trädet har vuxit åt ett annat håll, skriver vd Jari Leinonen på bryggeriets blogg.
22.3.2017 - 11.01

Också Ekenäs får lite mer än en kopp kaffe

16.2.2017 - 18.00

Västnyländska smaker i restaurangguide

1.11.2016 - 09.08