När förnuftet flög sin väg

Mirkka Lappalainens bok om häxhysterin i vårt land på 1600-talet visar hur tokigt det går då vidskepelsen gör intrång i de normala rättsprocesserna.
22.12.2018 - 15.00 Premium

Bokrecension, barnböcker: Tvära kast i Yokos värld

I den tredje delen i Yokos nattbok-serien har Yoko hunnit bli elva år, sju månader, sju dagar och tolv timmar gammal. Och med det kommer en nästan-tonårsdramatik där livet kastar mellan nattsvart och underbart.
22.12.2018 - 11.00 Premium

Bokrecensioner, barnböcker: Nya och gamla prinsessor tar plats

Böcker om prinsessor är knappast något nytt, men med nyskrivna sagor och färgglada bilder bidrar Prilliga Prinsessboken ändå med något fräscht i genren.
16.12.2018 - 08.00 Premium

Då 13-åringar jobbade på järnbruket – Laura Salama gjorde faktabok om Fiskars bruk för barn

Hur såg barnens liv ut i bruken på slutet av 1800-talet? Det får vi veta när vi bekantar oss med den tvåspråkiga berättelsen om Lasse och Johanna.
13.12.2018 - 10.00 Premium

Nostalgiska memoarer om ett förr när allt var bättre


6.12.2018 - 09.00

Litteratur: Ett fönster till det bruna Finland

Koko Hubaras essäbok Bruna Flickor är en samling personliga berättelser om livet som icke-vit i Finland.
1.11.2018 - 12.00

Möt våra recensenter

Västra Nyland har aktivt utvecklat sitt samarbete med kulturskribenter i olika konstgenrer. För att lyfta fram dessa kritikers viktiga arbete på våra kultursidor presenterar vi nu personerna bakom recensionerna. Först ut är våra litteraturrecensenter.
7.10.2018 - 16.00

Tomi Riitamaa


7.10.2018 - 16.00

Topi Lappalainen


7.10.2018 - 16.00

Freja Rudels


7.10.2018 - 16.00

Michaela von Hellens


7.10.2018 - 16.00

Kaneli Johansson


7.10.2018 - 16.00

Från Donner till Donner


26.9.2018 - 14.00

Krigsbarnsöde med gurleska drag

Mia Francks Bombträdgården är en drabbande sorgesam berättelse som fyller ett tomrum inom den finlandssvenska litteraturen.
24.9.2018 - 08.00

Groth för en ojämn kamp

Finstämda kvinnoporträtt varvas med grabbig flåsighet som får recensenten att baxna i Marcus Groths debutbok.
1.10.2018 - 14.56

Bokrecensioner, litteratur: Bland litteratur och livskriser

Ibland måste man komma bort för att hitta tillbaka, eller hitta sig själv, eller kanske få distans från sig själv. Bland annat det funderar Sara Ehnholm Hielm på i essäsamlingen Och hjärtat, det var mitt.
10.9.2018 - 08.00

Mysdeckare i luciatider

I andra delen i deckarserien om Anna Glad leder ett drunkningsfall in spåren på brott från årtionden tillbaka.
9.9.2018 - 12.00

Böcker: En bilderbok för vuxna

Svek, våld och utanförskap behandlas i Jolin Slottes och Pauliina Pesonens nya poesikonstbok.
8.9.2018 - 13.00

Suverän final på fantasytrilogi


31.8.2018 - 16.15