Topi Lappalainen


7.10.2018 - 16.00

Freja Rudels


7.10.2018 - 16.00

Michaela von Hellens


7.10.2018 - 16.00

Kaneli Johansson


7.10.2018 - 16.00

Möt våra recensenter

Västra Nyland har aktivt utvecklat sitt samarbete med kulturskribenter i olika konstgenrer. För att lyfta fram dessa kritikers viktiga arbete på våra kultursidor presenterar vi nu personerna bakom recensionerna. Först ut är våra litteraturrecensenter.
7.10.2018 - 16.00

Tomi Riitamaa


7.10.2018 - 16.00

Från Donner till Donner


26.9.2018 - 14.00

Krigsbarnsöde med gurleska drag

Mia Francks Bombträdgården är en drabbande sorgesam berättelse som fyller ett tomrum inom den finlandssvenska litteraturen.
24.9.2018 - 08.00

Groth för en ojämn kamp

Finstämda kvinnoporträtt varvas med grabbig flåsighet som får recensenten att baxna i Marcus Groths debutbok.
1.10.2018 - 14.56

Bokrecensioner, litteratur: Bland litteratur och livskriser

Ibland måste man komma bort för att hitta tillbaka, eller hitta sig själv, eller kanske få distans från sig själv. Bland annat det funderar Sara Ehnholm Hielm på i essäsamlingen Och hjärtat, det var mitt.
10.9.2018 - 08.00

Mysdeckare i luciatider

I andra delen i deckarserien om Anna Glad leder ett drunkningsfall in spåren på brott från årtionden tillbaka.
9.9.2018 - 12.00

Böcker: En bilderbok för vuxna

Svek, våld och utanförskap behandlas i Jolin Slottes och Pauliina Pesonens nya poesikonstbok.
8.9.2018 - 13.00

Suverän final på fantasytrilogi


31.8.2018 - 16.15

Måleriska och vemodiga dikter

Tua Forsström är en sällsynt finländsk poet av världsklass vars namn ibland förekommer i spekulationerna kring Nobelpriset i litteratur. Hennes stabilt högklassiga produktion har fått en värdig fortsättning i den nya diktsamlingen Anteckningar.
27.8.2018 - 17.00

Litteratur: Bångstyrig pubertetsskildring

25.8.2018 - 15.00

Recension: Läsvärt om klassiskt slott

Raseborgs slottsruiner i Snappertuna är en av de stora sevärdheterna och klassikerna i regionen, men faktum är att det funnits överraskande lite skrivet specifikt om den anrika borgen.
21.8.2018 - 14.00

Litteratur: Klartänkt och känslofull poesi

Mångkonstnären och renässansmänniskan Claes Andersson kan konsten att skriva poesi. Han debuterade med diktsamlingen Ventil 1962 och har sedan dess gång på gång bevisat sin finkänsliga kunnighet inom området med gripande och hejdlöst roliga dikter.
10.8.2018 - 12.00

Litteratur: Fantastisk värld för alla åldrar

Efter att först ha dykt djupt nere i haven fortsätter Karin Erlandssons ungdomsfantasyserie Legenden om ögonstenen högt uppe i trädkronorna.
6.8.2018 - 10.00

Böcker: Gripande om livet på öarna

Carina Wolff-Brandts nyaste bok ger läsaren ypperlig insikt i den hårda vardagen i vår skärgård för några sekel sedan.
5.8.2018 - 10.00