Tommi Willberg

Tommi Willberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

20.8.2019

Wahlström avslöjar proffsboxningens råa verklighet i känsloladdad dokumentärserie

Den 6 september har dokumentärserien EVA premiär i streamingtjänsten Viaplay. I den åtta avsnitt långa serien bjuder världsmästaren Eva Wahlström på en ärlig titt på vad som händer i den råa boxningsvärldens kulisser.

Premium

17.8.2019

Total dominans mot jumbon – Butchers slutspelsdröm lever än

Hoppets låga fladdrar för slutspelsjagande Butchers som i fredags visade framfötterna och tog en dominant seger över ligajumbon Saints.

Premium

14.8.2019

Proffsboxning på tapeten hos Borgåförening

Miika Forsströms boxningskarriär fyller 20 år den här månaden. Tävlingskarriären avslutades för ett drygt decennium sedan men under årens lopp har han hunnit syssla med diverse arbetsuppdrag inom den finländska boxningen – allt från tränande av juniorer till matchmaking, förbunds- och managerjobb. Sedan två år tillbaka driver han Borgå Boxings verksamhet på dess gym i Vårberga.

Premium

13.8.2019

Akilles handbollssektions nya verksamhetsledare: "Det här är något jag brinner för"

Den 1 augusti tog handbollsprofilen Ron Liljendal sig an uppdraget som verksamhetsledare för Borgå Akilles handbollssektion. Handbollen i Borgå har haft vind i seglen och Liljendal vill bära sitt strå till stacken så att samma trend fortsätter.

Premium

13.8.2019

Familjeaffär då OS-mästaren Mäkelä-Nummela jagar ny OS-plats på hemmaplan

Med en nationsplats till OS i Tokyo i bagaget siktar Finlands elitskyttar på att göra OS-truppen större genom att nå framgång i världscupen i Hollola.

8.8.2019

VM-deltävling nästa för FM-serieledaren Lindholm

I helgen står Kotka värd för motorbåtsportstävlingar med VM-status. För många östnyländska förare är det nästan som en hemmatävling. Bland annat för FM-seriens etta Alexander Lindholm.

Premium

5.8.2019

Dubbelmästare, mästare och en stavskräll – östnylänningarnas FM en succé

Medeldistansdrottningen Sara Kuivisto gick från klarhet till klarhet i Kalevaspelen i Villmanstrand. Några fler Akillesmedaljer blev det inte. Däremot var IF Sibbo-Vargarnas FM en fullständig fullträff.

Premium

5.8.2019

Kommentar: Wahlström ett hett namn på marknaden – ny toppmatch i USA på önskelistan

Proffsboxaren Eva Wahlström försvarade framgångsrikt sin VM-titel i superfjädervikt natten till lördag i Thomas & Mack Center i Las Vegas.

Premium

4.8.2019

Etelätalo anmälde sig till kampen om VM-biljett – "Stolt över mig själv"

Lassi Etelätalo, 31, blåste liv i kampen om den tredje VM-biljetten då han vann FM-guld med ett kast på 84,11 meter i spjutfinalens sista omgång.

4.8.2019

Mäkelä klart över 14 meter – "Bättre hopp på väg"

Trestegshopparen Kristiina Mäkelä gjorde comeback efter en träningsperiod och blixtrade genast till med tre hopp över 14 meter.

4.8.2019

Ott Tänak historisk i Jyväskylä – Lappi och Latvala på pallen

Esten Ott Tänak blev bara den andra utländska föraren som lyckats vinna mer än ett Jyväskylärally. Jari-Matti Latvala fullbordade Toyotas fina dag med sin första prispallsplacering för säsongen.

Premium

3.8.2019

Alla tiders FM-sjukamp av Huntington – "Helt otroligt"

Fyra personbästa och ett bättre resultat i alla sju grenar jämfört med den tidigare rekordkampen. Maria Huntingtons sjukampsprestation saknar motstycke i Kalevaspelens historia.

3.8.2019

Richardsson firade Lövdahls brons mer än sitt eget guld

Camilla Richardsson vann sitt tredje raka FM-guld på 3 000 meter hinder med ett nytt stadionrekord och hennes bästa FM-tid någonsin. Men att hon får bekant sällskap på prispallen värmer mera.

3.8.2019

Andersson redo att utmana Murto om guldet

I fjol tog Wilma Murto sitt första guld i Kalevaspelen. I år siktar Esbo IF:s Saga Andersson på att stå för en likadan bragd.

3.8.2019

Ruuskanen välkomnar unga utmanare

Antti Ruuskanen har missat de tre senaste Kalevaspelen. I finalen siktar han på att fortsätta sin guldsvit från FM 2014 och 2015.