Tommi Willberg

Tommi Willberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

14.10.2019

Bollsportsgenomgången: Sköna segrar för PSS- och ÅIF-damerna – jobbigt värre för övriga östnyländska lag

De östnyländska innebandydamernas form håller i vardera ligagrupp medan det på herrsidan blivit knappa nederlag. I hockeyrinken och på hanbollsplanen har framgångarna lyst med sin frånvaro.

Premium

9.10.2019

Bouldering – mångsidig träning för kropp och knopp

Olika former av klättring har över de senaste åren blivit allt populärare. Låga kostnader, en låg tröskel att börja och mångsidighet är bara några orsaker varför klättringsgrenen bouldering blivit en verklig trend.

Premium

5.10.2019

Nya utvecklingschefen vill lyfta fram spelarna och förstärka damligans varumärke

I maj anställde Bollförbundet en utvecklingschef för damfotbollen. Heidi Pihlaja, 30, ska bland annat jobba med att utveckla den inhemska damligan. Tillsammans med klubbarna ska Pihlaja skapa ramar för den sportsliga verksamheten.

4.10.2019

Fördomsfri 17-åring mäter sig med världsspelare

Ådalens IF har inlett sin historiska ligasäsong med en seger och tre förluster. Säsongsstarten har ändå varit positiv. En av de positivare grejerna är 17-åriga Oliver Sillanpääs fördomsfria framfart.

Premium

3.10.2019

Kuivisto avrundade VM med rekordlopp – "Motivationen steg för nästa år"

Borgå Akilles medeldistansstjärna Sara Kuivisto får godkänt betyg i sin VM-debut. Hon blev en knapp sekund från semifinalerna både på 800 och på 1 500 meter. På den längre sträckan noterades hon dessutom för nytt personligt rekord.

Premium

29.9.2019

Dicken Cup är en handbollsfest med över hundra lag

En av handbollshöstens stora juniorevenemang Dicken Cup lockade över hundra lag till Britas och Tali.

29.9.2019

Klart: Mikko Rantanen tecknade kontrakt med Colorado

Finländska NHL-stjärnans kontraktsförhandlingar är äntligen slut.

28.9.2019

HIFK offer för Tapparas superform

Tappara har inlett ligasäsongen med åtta raka segrar. HIFK föll mot Tammerforsarna med uddamålet, men Sebastian Dyk ser en positiv trend i lagets spel.

Premium

28.9.2019

Rantalas perfekta dag: hattrick och FM-guld

Äntligen. Efter en 14 år lång väntan och åtta mindre glänsande medaljer kan HJK återigen kalla sig finska mästare. Guldhjälte? 19-åriga hattrickskytten Jutta Rantala.

28.9.2019

Hemmaborgen höll säsongen ut – "Det var målsättningen"

Inget lag lyckades besegra FC Futura på dess hemmaplan i division 3-fotbollen i år. Höstens sista hemmamatch blev en 8–0-kross över Nopsa.

Premium

27.9.2019

Alpstugor, ändrade planer och grym hetta – Kuivistos barndomsdröm går i uppfyllelse i Doha

Att få tävla i VM har varit en dröm för Sara Kuivisto enda sedan hon var ett barn. Efter en säsong med lysande prestationer – trots uteblivna kvalgränser – får 28-åringen äntligen se sin dröm gå i uppfyllelse i friidrotts-VM i Doha.

Premium

23.9.2019

Bollsportsgenomgången: Segrar i ligapremiärerna för PSS:s och ÅIF:s damer

Helgen var händelserik med seriepremiärer både i FM-innebandyn och i ishockeyns Finlandsserie. I fotbollsserierna är det däremot dags för säsongens spännande sista matcher. Östnyland synar läget hos de lokala lagen.

Premium

21.9.2019

Nya vindar i Hunters tränarbås

Spelarstommen är i stort sett densamma som i våras då Hunters gick hela vägen till Mestiskvalet. Men bakom bytesbänken figurerar ett par nya gestalter.

Premium

20.9.2019

Dags för historisk ligastart för ÅIF:s herrar

ÅIF är färdig att inleda sin historiska första FM-ligasäsong. Finlandstoppen lär ännu vara omöjlig att rå på men de övriga lagen får vara på alerten då man möter Sibbolaget.

Premium