Stina Jäderholm

Stina Jäderholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

26.6.2019

Nu får skärgårdshusen officiella adresser – ska underlätta för räddningspersonal

Räddningsverket har lättare att hitta fram när alla fastigheter i Borgåskärgården så småningom har egen adress. De första adresserna på öar togs i användning strax före midsommar.

Premium

25.6.2019

Det blir slalomåkning i Kokon även i vinter

Stadsstyrelsen i Borgå röstade om avtalet med Kokon Sport. Nu har man garanterat att slalomverksamheten i Kokon kan fortsätta också följande säsong, vilket kommer att kosta staden 66 000 euro.

Premium

24.6.2019

Här är Forsbybornas svar på de tänkta 280 meter höga vindmöllorna

På en vecka har drygt 70 namn samlats in mot planerna på en vindkraftspark i Tetom i Lovisa.

Premium

24.6.2019

Hela Norden i Borgå – nu kör vänortsdagarna i gång

Nordiska vänortsdagar blir det i Borgå i dagarna tre från och med den 26 juni. Miljö och klimat är det officiella temat, men ordföranden för Pohjola-Norden i Borgå, Ralf Gustafsson, vill också betona mötena på gräsrotsnivå.

22.6.2019

Stadsborna uppskattar sina parker och planteringar

Inför midsommar rustas städernas parker upp med fina blomsterarrangemang medan torg och infarter får sina specialplanteringar. Tyvärr blir sommarens skadegörelse och ofog både dyrt och tidskrävande för parkavdelningarna.

20.6.2019

Hög avfallsavgift för stuga på holme

Alla sommarbosatta måste betala avfallsavgift, också om pensionen är liten och avfallsmängderna minimala. Det är dyrare att vara ansluten till Rosk'n Rolls insamlingspunkt än att ha eget sopkärl, något som är omöjligt att välja för den som har sin stuga på en holme.

Premium

20.6.2019

Carita kommer att sätta sin prägel på Nya Östis

Den nya chefredaktören för tidningen Nya Östis, Carita Liljendahl, vågar se ljust på framtiden. Kim Wahlroos lämnar över den sista juli.

19.6.2019

Dålig kommunikation mellan Borgå och Kotka

Många Borgåmammor åker till Kotka sjukhus för att föda, men kanalerna mellan de två städerna fungerar tydligen inte alltid som de borde. Det visar en nybliven mammas berättelse.

Premium

19.6.2019

Sibbo får företagskoordinator

Sibbo kommun vill erbjuda sina företagare mer service än de får i dag.

19.6.2019

Valkampanjerna blev dyra

Heikki Vestman, Saml, blev Östnylands enda riksdagsledamot, men priset för kampanjen var högt, 114 000 euro. Mikaela Nylander, SFP, kom inte in i riksdagen men hennes kampanj kostade 45 000 euro.

18.6.2019

Borgå ska ha lägergård i Övik, men tillsammans med utomstående investerare

Efter omröstning kunde en majoritet av stadsstyrelsen i Borgå på måndagen slå fast att staden behöver en egen lägergård.

17.6.2019

Nya Prakticum tar plats i Estbacka

I höst flyttar de första studerandena in, från Pomohuset. Efter nyår flyttar hela nuvarande Inveon till Careerias lokaler i Estbacka och nya Prakticum i Östnyland ser dagens ljus.

Premium

12.6.2019

Uppriven trottoar upprör, men kostar inga skattepengar

Trottoarer rivs upp, asfalteras och rivs upp igen. Borgå stad gör sitt bästa för att koordinera sina egna grävarbeten men det finns också många andra aktörer som gräver.

Premium

11.6.2019

Het potatis i bildningsnämnden

Bildningsnämnden anser att det är mycket viktigt att trygga bildningstjänsterna på stadens östra område, men tar ingen ställning till placeringen.

11.6.2019

Föräldrarna fick delvis rätt, skolskjutsbesluten tas tillbaka

Tjusterbyvägen och Söderveckoskivägen klassificeras tillbaka till samma farlighetsnivå som de hade 2016-2018. Bildningsnämnden i Borgå omprövade sina beslut från april.

Premium