Sofia Westerholm

Sofia Westerholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

27.11.2019

Laura Fagerlund lämnade Hangös trygga gator: "Här i Kapstaden skulle jag aldrig våga gå ut ensam"

En vardag i Kapstaden går inte att jämföra med vardagen hemma i Hangö, säger 25-årige Laura Fagerlund.

27.11.2019

Laura Fagerlund jätti taakseen Hangon turvalliset kadut: "En uskaltaisi koskaan kävellä yksin ulkona täällä Kapkaupungissa"

Kapkaupungin arkea ei voi mitenkään verrata arkeen kotona Hangossa, sanoo 25-vuotias Laura Fagerlund.

22.10.2019

Tio år av djupvattengymnastik firas med gratis träning

Den 23 oktober har det gått exakt tio år sedan det första passet av djupvattengymnastik erbjöds i Ekenäs simhall. Det firas nu med gratis träningspass under hela veckan.

Premium

18.10.2019

Sjundeå skapar plan för idrottsplatser – ber nu om din hjälp

Via en webbenkät vill kommunen få veta hur just du motionerar och även hur du vill motionera i framtiden.

5.11.2018

Från Peru till Karis

Mauricio Gutierrez hade aldrig talat engelska utanför skolan. Han hade heller aldrig sett snö. Men han kände att han behövde gå rejält utanför sin bekvämlighetszon och valde därför att lämna Peru för ett utbytesår i Karis.

16.10.2018

"Tänka sig att man faktiskt fyllt hundra år redan"

Den nyblivne hundraåringen Lars–Erik “Lasse” Ingman har krigat för vårt fosterland i såväl vinter- som fortsättningskriget. Han har sett vänner stupa och han har sett sorg. Men han har också fått se mycket vackert och lärt sig en hel del under sina hundra år i livet.

1.9.2018

”Här får alla vara sig själva och se ut precis som man gör”

”Jämlikhet och kärlek”, ljöd ropen från det omkring hundra meter långa tåget som gick längs Karis gator i dag. Trots att regnet hotade bakom molnen, var det många som vågat sig ut för att delta i Raseborg Pride 2018.

13.8.2018

Hälsosam mat dagen lång – Allt började med en lunchdiskussion i Handelshögskolans matsal

Den första juni slog Green Hippo café, södra Helsingfors nya vardagsrum, upp sina dörrar. Att ägarna till det nyöppnade kaféet vid Fredrikstorget i Rödbergen knappt hunnit passera tjugo, är inget som hindrar dem.

2.8.2018

Död hittades vid polisoperation på Kaserngatan – har koppling till Sibbomordet

Skott sköts från en lägenhet på Kaserngatan då polisen skulle gripa en person på torsdagskvällen. Polisen avlossade inga skott men hittade personen död. Fallet har en koppling till mordet i Sibbo, meddelar polisen.

31.7.2018

Allt mellan himmel och jord i hörlurarna

Tabubelagda ämnen är något många unga vill höra pratas om. Det insåg Sofie Kämpe och Wilhelm Lindgren då deras färska och väldigt personliga podcast växte märkbart över ett par nätter.

28.7.2018

300 miljoner lever med leverinflammation – omedvetet

I dag är internationella hepatitdagen. Hepatit, eller leverinflammation, orsakar årligen över 1,4 miljoner dödsfall eftersom alla inte ens är medvetna om att de bär på sjukdomen.

26.7.2018

En vän som Jukka litar på i vått och torrt

Jukka Routimo har en vän, en vän som för honom betyder mer än ord kan beskriva. Vännen är Gaby Langinauer, hans stödperson.

20.7.2018

De här tio yrkena är de mest stressiga

En del jobb är mentalt tyngre än andra. Bland de tio mest jäktiga yrkena står sådana där ansvaret för andras välbefinnande är högt.

19.7.2018

Grannsämja på tre hjul i Berghäll

I en av Finlands mest tätbefolkade stadsdelar finns sedan en månad tillbaka en elcykel som ska rulla för ökad gemenskap grannar emellan.

19.7.2018

Grannsämja rullar runt i Berghäll

I en av Finlands mest tätbefolkade stadsdelar finns sedan en månad tillbaka en elcykel som ska rulla för ökad gemenskap grannar emellan.