Sofia Westerholm

Sofia Westerholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

5.11.2018

Från Peru till Karis

Mauricio Gutierrez hade aldrig talat engelska utanför skolan. Han hade heller aldrig sett snö. Men han kände att han behövde gå rejält utanför sin bekvämlighetszon och valde därför att lämna Peru för ett utbytesår i Karis.

16.10.2018

"Tänka sig att man faktiskt fyllt hundra år redan"

Den nyblivne hundraåringen Lars–Erik “Lasse” Ingman har krigat för vårt fosterland i såväl vinter- som fortsättningskriget. Han har sett vänner stupa och han har sett sorg. Men han har också fått se mycket vackert och lärt sig en hel del under sina hundra år i livet.

1.9.2018

”Här får alla vara sig själva och se ut precis som man gör”

”Jämlikhet och kärlek”, ljöd ropen från det omkring hundra meter långa tåget som gick längs Karis gator i dag. Trots att regnet hotade bakom molnen, var det många som vågat sig ut för att delta i Raseborg Pride 2018.

13.8.2018

Hälsosam mat dagen lång – Allt började med en lunchdiskussion i Handelshögskolans matsal

Den första juni slog Green Hippo café, södra Helsingfors nya vardagsrum, upp sina dörrar. Att ägarna till det nyöppnade kaféet vid Fredrikstorget i Rödbergen knappt hunnit passera tjugo, är inget som hindrar dem.

2.8.2018

Död hittades vid polisoperation på Kaserngatan – har koppling till Sibbomordet

Skott sköts från en lägenhet på Kaserngatan då polisen skulle gripa en person på torsdagskvällen. Polisen avlossade inga skott men hittade personen död. Fallet har en koppling till mordet i Sibbo, meddelar polisen.

31.7.2018

Allt mellan himmel och jord i hörlurarna

Tabubelagda ämnen är något många unga vill höra pratas om. Det insåg Sofie Kämpe och Wilhelm Lindgren då deras färska och väldigt personliga podcast växte märkbart över ett par nätter.

28.7.2018

300 miljoner lever med leverinflammation – omedvetet

I dag är internationella hepatitdagen. Hepatit, eller leverinflammation, orsakar årligen över 1,4 miljoner dödsfall eftersom alla inte ens är medvetna om att de bär på sjukdomen.

26.7.2018

En vän som Jukka litar på i vått och torrt

Jukka Routimo har en vän, en vän som för honom betyder mer än ord kan beskriva. Vännen är Gaby Langinauer, hans stödperson.

20.7.2018

De här tio yrkena är de mest stressiga

En del jobb är mentalt tyngre än andra. Bland de tio mest jäktiga yrkena står sådana där ansvaret för andras välbefinnande är högt.

19.7.2018

Grannsämja på tre hjul i Berghäll

I en av Finlands mest tätbefolkade stadsdelar finns sedan en månad tillbaka en elcykel som ska rulla för ökad gemenskap grannar emellan.

19.7.2018

Grannsämja rullar runt i Berghäll

I en av Finlands mest tätbefolkade stadsdelar finns sedan en månad tillbaka en elcykel som ska rulla för ökad gemenskap grannar emellan.

12.7.2018

I dag kan bloggen ge bröd på bordet

"Jag är bloggare", svarar Jennifer Sandström då folk undrar vad hon arbetar med. Många har svårt att förstå hur man kan livnära sig på det, men det är helt möjligt i dag.

6.7.2018

En bild på ditt barn består lika länge som den på kollegan

Enbart hälften av dagens föräldrar ber om lov innan de laddar upp en bild på sitt barn på sociala medier. Att fråga om lov av en kollega känns viktigt men att göra det av sitt barn, glöms lätt bort.

1.7.2018

Ingen lär invandrare svenska – "Det är inte bara finlandssvenskars sak att satsa på svenskan, likaväl kan invandrare göra det"

Svenskan blir inte bara lite i skymundan för invandrarunga – den glöms bort helt. Det är ett problem i Finland som Nordiska somaliska föreningen nu tänker åtgärda med hjälp av sina invandrarambassadörer.

29.6.2018

HBL kartlägger: Så höga är bankernas serviceavgifter

Att betala fem räkningar vid ett bankkontor innebär i de flesta banker en extra utgift på 25 euro. Men innan betalningen ens är möjlig bör man reda ut vilket kontor som alls hanterar kontanter längre. Så här ser serviceutbudet och avgifterna ut hos de olika bankerna.