Sarah Groop

Sommarvikarie

Senast publicerade artiklar

31.5.2016

Livboj kastades upp i träd

Stranden vid Djupträsk i Solberg utsattes för vandalism i slutet av förra veckan. Förstörelsen var omfattande, men det som upprör Ingås fritidsplanerare mest är att någon kastat upp livräddningsverktygen i ett träd.

31.5.2016

Kämpar vidare för Barösundsboden

I ett försök att minska kostnaderna och lånen för bybutiken i Barösund sökte aktiebolaget som arrendebefrielse av kommunen, men fick det inte. Samtidigt fortsätter aktieemissionen.

31.5.2016

Kaffe bland blommor året runt

Företag I Karis öppnar ett nytt kafé i Werthmanns blomsterbutik. På så sätt kan kunderna dricka kaffe bland blommor året runt.

30.5.2016

VR säger upp avtal om arbetsresebiljetter

Tisdag är sista dagen för Raseborgare att köpa VR:s arbetsresebiljett. Efter sommaren tar VR i bruk ett nytt system.

27.5.2016

Öppnar sin drömbutik i Karis

Livsmedel I dag öppnar en asiatisk butik i Karis. Butiksägarna beskriver den som ett Thailand i miniatyr. Iu Qvarnström har drömt om att öppna Thaibutik i sju år.

26.5.2016

Dopkoltar pryder kyrkan

I sommar hänger 74 dopkoltar från tre sekel i Ekenäs kyrka. Koltarna är utställda för att uppmärksamma dopets betydelse. Utställningen berättar också om faddrarnas roll.

26.5.2016

Simola efterlyser djupare samarbete över länsgränser

Stadsdirektör Tom Simola ser gärna att nyländska och åboländska tvåspråkiga samarbetar mera för att trygga service på svenska. Speciellt med tanke på vårdreformen och förvaltningsreformen i antågande krävs samarbete för att trygga tvåspråkig service.

24.5.2016

Dåligt vatten i inre skärgården

Kvaliteten på kustvattnet i stora delar av Västnyland är dåligt. Det beror på syrebrist i vattnet i drygt tjugo år.

24.5.2016

Värnar minnet av veteraner

För första gången ordnades Frihetskrigets traditionsförbunds sommardagar i Dragsvik. Drygt 200 medlemmar från olika håll i Finland besökte garnisonen och staden.

24.5.2016

Niinistö granskar Dragsvik i juni

Försvarsminister Jussi Niinistö besökte Ekenäs i samband med Frihetskrigets traditionsförbunds sommardagar. Något besök till Dragsvik blev det inte.

24.5.2016

Jussi Niinistö besöker Dragsvik i juni

I söndags besökte försvarsminister Jussi Niinistö Ekenäs i samband med Frihetskrigets traditionsförbunds sommardagar. Något besök till Dragsvik blev det inte.

18.5.2016

Kösystemet till sjukhuset kan centraliseras

Sjukvård För att bättre kunna hantera vårdköerna finns ett förslag att centralisera remisser. Det betyder att patienter kan bli erbjudna vård där kön är som kortast.

15.5.2016

Nöjd personal ger nöjda kunder

På måndag inviger Visma sitt nya kontor i Ekenäs. Bokföringsföretaget har kunder från så gott som hela Finland. Hemligheten till den ökande omsättningen är nöjd personal som leder till nöjda kunder.

9.5.2016

Lejonparken piffas upp

Lejonparken är stängd i två veckor. Parken piffas upp eftersom flera redskap är slitna.

7.5.2016

De påpekar platser som hindrar rullstolsburna

Nästa vecka är det Lätt att röra sig veckan. Då uppmuntras folk att lägga märke till platser där det är lätt eller svårt att röra sig. Karisnejdens invalider berättar om platser som är svåra i deras vardag.