Petra Miettinen

Petra Miettinen

Dagboksredaktör

Har du aktuellt material som passar på dagboken i HBL? Det kan vara evenemangstips, fina foton för Dagens bild eller en nekrolog. Skicka in dem till dagbok@ksfmedia.fi

Senast publicerade artiklar

18.7.2019

Gungor och rutschkana räcker inte längre – näridrottsparken på Drumsö lockar också äldre barn och unga

Bollplan med konstgräs, trendiga motionsredskap för skolbarn, lummig grönska och en gångbro till den fantastiska sandstranden – den långsmala parken tvärs genom hela Drumsö erbjuder allt man kan önska sig av en modern stadspark.

Premium

15.7.2019

Ann-Gerd Steinby klär Barbie i stickade festklänningar

Glittrande blåa aftonklänningar, stiliga svarta fodral och pastellfärgade sommarklänningar som passar på stranden – Barbies garderob har allt som en välklädd 60-åring kan tänkas behöva. Dessa plagg har Ann-Gerd Steinby stickat under ett par års tid.

Premium

12.7.2019

Riko Eklundh hyllar farmor Kerstin med sommarkonsert i Nötö kapell

Sommaren består ofta av traditioner och en populär tradition som nu firar 20-årsjubileum är Riko Eklundhs sommarkonsert i Nötö kapell. I år sätter han fokus på farmor Kerstin Eklunds liv.

Premium

25.6.2019

Klippor, bageri, ­kolonilotter och blomstrande träd – den unika sjukhusparken i Lappvik är öppen för alla

Hundraåriga träd, badstrand med klippor, ett eget brunnshus, en iskällare som numera fylls av trädgårdsredskap och en koloniträdgård som doftar örter – allt detta får plats i den unika sjukhusparken vid Lappviken.

Premium

14.6.2019

Bitte Westerlund skrev matbok om Västnyland – lovordar lokala tomater, sutare och ramslök

I Västnyland finns en brokig skara bönder, livsmedelsproducenter och restauranger som tillsammans bjuder på en rik matkultur. Bitte Westerlund tar med läsaren på en roadtrip från Ingå till Hangö i sin nya bok Smaka på Västnyland.

Premium

11.6.2019

Nu svarar kristelefonen på svenska – ett samtal kan skingra destruktiva tankar

Du vet aldrig i förväg när det uppstår en kris – den kan orsakas av en partner som är otrogen, en älskad hund som dör eller en uppgift som känns så oöverkomlig att man inte ser en utväg. Nu finns det en svenskspråkig kristelefon som kan hjälpa.

Premium

11.6.2019

Svenskspråkig teaterskola för barn startar i Helsingfors i höst

I augusti startar en helt ny dramaverksamhet i Helsingfors, då Föreningen för drama och teater DOT grundar Teaterskolan DOT. Den riktar sig till barn i skolåldern och erbjuder undervisning i teaterkonst.

Premium

10.6.2019

Tv-recension: Heimebanes andra säsong tappar bort fotbollen

Vart försvann fotbollen i den andra säsongen av den hyllade norska fotbollsserien Heimebane?

Premium

8.6.2019

Barnen stortrivs på digifirmans sommarläger

Sommarläger på pappas kontor – hur låter det? På sommarläger brukar man lära sig simma eller segla. Eller så kan man skapa en app för mobiltelefonen som hjälper barn att minska på sin skärmtid.

Premium

1.6.2019

Kriget präglade Chrisses och Håkans skolgång

På dagen 75 år efter den ovanligt högtidliga och fosterländska studentdimissionen träffades de igen – för att prata skolminnen. Christer Eklundh och Håkan Poppius är de enda två som finns kvar från Lärkans studentklass från 1944.

Premium

29.5.2019

Humlan Henrietta lär barnen om naturen i Naturskolan

Humlan är en flitig och rentav nödvändig insekt – hur stor blåbärsskörden blir beror främst på hur flitigt humlorna har pollinerat blåbärsblommorna. Sin giftpigg använder humlan bara i yttersta nödfall, om den känner sig hotad. Allt det här lär humlan Henrietta barn som besöker Naturskolan.

Premium

28.5.2019

Pippi på Finns sommarteater är en modern tjej utan röda flätor

– Det är inte sagt att ni känner igen Pippi! Hon har varken en röd och en grön strumpa eller en blå tunika på sig. Vår Pippi är en modern variant av Astrid Lindgrens sagofigur, säger Liv Wikström.– Visst känner ni igen henne. Men vår Pippi har inte rött hår, vi kommer inte att använda peruk, säger Jenny Aminoff.

Premium

27.5.2019

Tv-recension: Vad betyder frihet i ett land som Norge?

17 heter norska NRK:s senaste dramasatsning med fokus på tonåringar. Kanske inte lika trollbindande SKAM, Blank och Lovleg, skriver Petra Miettinen.

Premium

26.5.2019

Peter Jöback lovade sjunga båda nationalsångerna på Sverigekampen – hade inte insett att den ena var på finska

Efter att ha jobbat med musikaler i flera års tid har den svenske artisten Peter Jöback nu åkt ut på turné för att få sjunga sin egen musik, främst från nya skivan Humanology som utkom i höstas. I juni kommer han till Helsingfors.

Premium

22.5.2019

Scouting är en heltidshobby för Matilda

Scouting förblev inte bara en rolig barndomshobby för Matilda Wenman, den upptar fortfarande en stor del av hennes fritid som studerande. Hon har avancerat genom alla scoutnivåer och är nu kårchef för Helsingfors Scoutkår Spanarna, som fyller 100 år i höst.

Premium