Patrik Harald

Patrik Harald

Reporter

Twitter @Patrik_Harald
Tel. 0290801325

Senast publicerade artiklar

7.10.2020

Hankeiter såg sin nisch: Slipad företagsprofil ger fler klick och bättre konkurrenskraft

En optimerad företagsprofil ger större synlighet i Google-sökningar. För ett företag är det här en klar konkurrensfördel, säger Alexander Silén och Jakob Wikström på nystartade Mobal.

Premium

3.10.2020

Peter Seligson var de snabba cashens rockstjärna – nu gör han pengar med lägre varvtal

Under några år på 1990-talet tjänade Peter Seligson en förmögenhet på att, som han själv säger, "skinna sina kunder". Han och hans team var branschens stora stjärnor. Sedan bytte de strategi och grundade ett bolag som inte tjänade några pengar alls under de första tio åren. Här berättar han varför.

Premium

14.9.2020

Elflyget varvar ljudlöst upp – Kvarkenregionen har hunnit längst

Kort startsträcka och låg bullernivå gör att elektriska flygplan kan bli framtidens alternativ på destinationer som i dag saknar förbindelser. I Finland har planerna på elflyg framskridit längst i Kvarkenområdet.

Premium

9.9.2020

När Elop gjorde entré på Kägeludden gick Nokia-mobilen upp i rök

Stephen Elops ankomst till Nokia för tio år sedan blev startskottet för en av de mest omvälvande epokerna i landets industrihistoria. Vi har grävt i arkiven.

Premium

21.6.2020

Butikshyllorna dignar av kött, men revolutionen kring matbordet är redan här

Övergången från jägar- och samlarsamhällen till jordbruk innebar en stor omställning i människans livsmedelsförsörjning. I dag ser vi ut att stå inför lika omvälvande förändringar. Det säger VTT-forskaren Emilia Nordlund.

Premium

7.6.2020

Varvsindustrin håller andan efter coronachocken

Coronaviruset slog knockout på kryssningsindustrin, men hos bilfärjorna är motståndskraften större. När Åbovarvet säger upp personal ser Raumovarvet ljust på framtiden.

Premium

18.4.2020

Nya Itis-chefen ser bortom krisen – har stora planer för sitt köpcenter

För handeln har de gångna veckorna varit rena mardrömmen, men nya Itis-chefen Christoffer Jansén försöker se förbi coronakrisen. På sikt har han stora planer för köpcentret.

Premium

28.3.2020

Grankullabornas pensioner högst i landet

Nyland har landets högsta genomsnittliga pensioner. Allra högst är pensionerna i Grankulla.

27.3.2020

St1 planerar bränsleterminal för förnybart i Ingå

Energibolaget St1 planerar en ny bränsleterminal och hamnkaj i Joddböleområdet i Ingå. Projektet genomförs i samarbete med hamnoperatören Inkoo Shipping och anläggningen byggs på Inkoo Shippings mark.

Premium

19.3.2020

Trådlöst bredband håller inte vad det lovar – "De säljer en produkt de inte har"

När teleoperatörerna marknadsför och säljer trådlösa bredbandsanslutningar utlovas en teoretisk maxhastighet i en idealsituation. Vid verklig användning är hastigheten ofta någonting helt annat.

Premium

16.3.2020

Expert till HBL: "Kan vara värre än finanskrisen 2008"

It-bubblan och finanskrisen var skapade av människan. Nu har vi en ekonomisk kris orsakad av ett virus som vi inte har kontroll över. Därför kan det här vara värre än vid kraschen 2008, säger aktiestrategen Allan Eriksén.

Premium

15.3.2020

Finlands Bank stöder coronadrabbade företag med en halv miljard

Finlands Bank reserverar en halv miljard euro för att stödja företag som hamnar i kris på grund av coronautbrottet. Samtidigt sänks kraven på bankernas kapitalbuffertar.

15.3.2020

Nu flyr kunderna – företagarbas varnar för konkursvåg

För företagarbasen Mikael Pentikäinen är coronautbrottet ett skräckscenario. Han uppmanar företagen att permittera i tid för att inte gå omkull. Inte ens köpcentrets kampanj fick kunderna i gång på lördagen.

Premium

13.3.2020

Gymnasister i Esbo undervisas på distans – studentskrivningarna prioriteras

Ettor och tvåor i gymnasierna i Esbo undervisas på distans nästa vecka. Orsaken är att trygga abiturienternas möjligheter att genomföra sina studentskrivningar.

13.3.2020

Skolor och dagis hålls öppna i Helsingfors – staden öppnar hälsocentral för coronasmittade

Helsingfors öppnar en hälsocentral för coronasmittade i Dal. Stadens skolor och daghem fortsätter att vara öppna som vanligt. Borgmästare Jan Vapaavuori förklarar varför.

@Patrik_Harald på Twitter

Trevligt! hbl.fi/artikel/nu-ar-…