Niclas Erlin

Niclas Erlin

Reporter

Jobbar som frilansreporter och skriver främst för tidningarna Västra Nyland, Hangötidningen och Värme- och sanitetsteknikern. Utbildning, forskning, politik och arbetslivet är ämnen som jag gärna skriver om. Har studerat nordisk historia och hunnit arbeta som reporter på Meddelanden från Åbo Akademi och Västra Nyland. Har också fungerat som redaktör för Västnyländsk årsbok och skrivit några historiker. Den senaste handlar om Raseborgs slott och den utkom sommaren 2018.

Senast publicerade artiklar

15.9.2021

Några steg närmare synligare hällristningar i Hangö – "Jag tror att vi kommer att lyckas tillsammans"

Parterna kring Gäddtarmen i Hangö vill dra åt samma håll. Alla är ense om att det krävs åtgärder för att dokumentera och bevara den här unika sevärdheten.

Premium

11.9.2021

Nya idéer sökes för att hjälpa unga

Kultursamfundets, Luckans och Vreals gemensamma team går vidare i en tävling vars mål är att hitta lösningar för att hjälpa unga att utvecklas. Vinnarlaget får 100 000 euro för att förverkliga sin idé.

Premium

11.9.2021

Bildspel: Ramsholmens förfall bara fortsätter

Friluftsteatern på Ramsholmen i Ekenäs har tillåtits förfalla. Här kan du se hur det ser ut just nu.

Premium

22.8.2021

Hemman i Porkala nav för fängslande historia

Den färska boken om Rembas och Porkalasläkten Strömsten utgör ett välkommet bidrag till den västnyländska berättelsen.

Premium

16.8.2021

Ledare: Mobbningen angår oss alla

Alltför många utsätts för förtryck och trakasserier i skolan och på arbetsplatsen. Mobbningen försvinner endast genom att ingripa.

Premium

12.8.2021

Ledare: Friska satsningar gav gott resultat

Bostadsmässan i Lojo och kryssningarna till Hangö gav regionen många besökare och mycket publicitet. Det var injektioner som behövdes.

Premium

9.8.2021

Ledare: Unika lämningar växer fort igen

Västnyland har flera förhistoriska sevärdheter som inte sköts om och riskerar att falla i glömska. Det är dags att få upp ögonen igen för de här pärlorna.

Premium

2.8.2021

Åldern på unikt vrak klarnade

Flöjtskeppet som ligger på djupt vatten söder om Hangö byggdes 1636. Det hette sannolikt Svanen – eller i varje fall något som syftar på svanfåglar.

Premium

1.8.2021

Livet i Hangö passerar igen revy i Tomy Karlssons färska verk

Stora och små händelser på Hangö udd varvas i den färska utgåvan i bokserien Hangö i tiden. Verket omspänner åren 1974–1977, en tid då det hände mycket i staden.

Premium

22.7.2021

Ledare: Vi borde tala mer om flyttrörelsen

Det är viktigt att fråga vilka faktorer som gör att folk trivs och hålls kvar i Finland – och vad som lockar allt fler hit. Västnyland kunde gott bli hem för fler skandinaver.

Premium

1.7.2021

Ledare: Hangö prima plats för maritimt center

Den mångsidiga västnyländska kust- och sjöfartshistorien är värd att lyftas fram. Hangö udd är naturligt ställe för ett nautiskt centrum.

Premium

4.6.2021

"En viss skräck hade man i sig hela tiden" - nu går det att se filmen om den bortglömda fronten på Hangö udd

Tolv tusen stenar placerades på rekordtid som pansarhinder i terrängen, mest för hand. Fronten på Hangö udd var central i Finlands försvar, men har nästan glömts bort efter krigen. Nu är det tv-premiär för filmen om Harparskoglinjen, som gjorts av idel västnylänningar.

Premium

1.5.2021

Villa Skeppet – hemmet som blev öppet konstverk

Aaltoritade Villa Skeppet i Ekenäs utgör en liten pärla i den kända arkitektens digra produktion. I den färska boken om huset berättas hur byggnaden tog form som en tilltalande och funktionell helhet.

Premium

17.2.2021

Lokala böcker oväntat populära – upplagorna slut, nya på väg

Tove Virtas historik om Ekåsen och Kjell Ekholms bok om krögaren Björn Lindqvist har tryckts upp i nya upplagor.

Premium

7.1.2021

Ljuset riktas mot trädens mångfald

Kåre Pihlström skriver varmt om de finländska trädslagen och hoppas på ökad diskussion om skogens betydelse och möjligheter.

Premium