Mira Strandberg

Mira Strandberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

21.9.2018

Lyckat projekt gav barnen mer musik

Mer mångsidig musik i barnens dagisvardag och personal som vågar ta ton. Det är konkreta resultat av det treåriga projektet Musikglädje i Raseborg.

21.9.2018

De egna får oftast besked

Då en person ska förordnas en intressebevakare kan anhöriga beaktas som alternativ. Men magistraten letar inte med ljus och lykta efter någon som ställer upp.

21.9.2018

Anhöriga vill lätta på förlåten kring psykvården

Anhöriga till personer med psykisk ohälsa känner sig förbisedda i vården. De vill ha större andel i vårdprocessen.

21.9.2018

Psyksjuka har inte råd att leva

Att ha en intressebevakare är en dyr affär. För en psyksjuk utan inkomster ska trettio euro i veckan räcka för allt från mat till fritidssysslor.

20.9.2018

Matmarknad trotsar torr sommar

Förberedelserna inför den traditionella matmarknaden på Mangs gård är på målrakan. Trots ett rekordtorrt och krävande år för jordbrukarna har marknaden samlat omkring femtio försäljare av mat och hantverk.

20.9.2018

Vernes klassiker blir nästa års pjäs

Raseborgs sommarteater sätter up Jules Vernes Jorden runt på 80 dagar nästa år. Regissör är Tom Rejström.

18.9.2018

Ingå satsar stort på hamnområdet

Ingå kommun vill fördjupa farleden i småbåtshamnen för att större båtar ska kunna ta sig in. På sikt önskar kommunen att Trafikverket bidrar genom att muddra de två farlederna på Kyrkfjärden.

18.9.2018

Sjundeå ser över sina idrottsplatser

Förslaget att kommunen ska ta över underhållet av idrottsplanen vid Solviksvägen leder till en utredning av hur alla kommunala idrottsplatser används och hur de ska underhållas.

17.9.2018

28-åring slog sin mor medvetslös

En 28-årig man har förpassats till sjukhusvård efter att ha bedömts vara otillräknelig. Därmed undgår han fängelsestraff för dråpförsök på sin mor.

16.9.2018

Seniorer önskar – frivilliga förverkligar

Röda Korset i Sjundeå har tagit initiativ till ett nytt projekt som ska ge seniorer på äldreboende en chans att se sina önskningar besannas.

15.9.2018

Vattennätet kräver många investeringar nästa år

Sjundeå vattenförsörjningsverk behöver höja sin krisberedskap. Det är en av de mindre av de föreslagna investeringarna för verket nästa år.

15.9.2018

Sjundeå cup flyttar till åker

En del av matcherna under Sjundeå cup måste spelas på en gammal åker nästa år. Skolmodulerna i centrum upptar en del av de traditionella cupplanerna.