Lina Enlund

Fotograf

Senast publicerade artiklar

23.12.2018

"Inte anade vi att vi skulle stanna här i 40 år"

För 40 år sedan var det möjligt att flytta in i höghusen i centrala Ekenäs som hade byggts i Ekenäs socialdemokraters regi. Lägenheterna är fortfarande omtyckta.

Premium

16.11.2018

I Tenala görs tappar med en smäll

Under Finnbolts trettioåriga historia har många kört förbi den anspråkslösa hallen vid Bromarvvägen i Tenala. Men få vet vad man gör i fabriken. Nischen är kallstukning – enligt vd:n "en onödigt okänd metod i Finland".

Premium

6.3.2018

"Vargarna går från hus till hus"

Vargarna i Västnyland stryker regelbundet över gårdar och de har tagit husdjur. Vissa barn får förlängd skolskjuts för säkerhets skull. – Problemet är att vargarna är så jäkla orädda, säger en ortsbo.

17.2.2018

Halkskydd går hem hos seniorer

Raseborg delar ut gratis halkskydd till stadens seniorer. Över 200 par har redan lösts ut och flera har beställts.

28.11.2017

Experiment med ett kvinnoporträtt

Minna Långströms utställning Skimra, finnas till är ett komplext verk där Långström både dokumenterar en anmärkningsvärd kvinnas liv och tar upp teman som utanförskap, tolerans, tillhörighet och hur ett folk skapar sin egen identitet. Teman som är lika aktuella och viktiga i dagens värld som i det förflutna.

14.11.2017

Allt färre vill vårda andras barn hemma

Efterfrågan på familjedagvård har dalat. Då också mängden barn i Ingå minskar måste kommunen noga överväga hur dagvården ska organiseras.

5.11.2017

Russarö bas för sjöstridsövningar

En distinkt doft av krutrök svävar i luften efter att kanonerna öppnat eld mot den fiktiva fienden utanför Russarös kust. Basen ligger strategiskt till för att öva maritimt försvar.

4.11.2017

En unik vänskap i text och bild

Sista satsningen på Göran Schildts jubileumsår presenterar den djupa vänskap som uppstod mellan Schildt och Alvar Aalto.

4.10.2017

Projekt över alla gränser

Eleverna i Höjdens skola kombinerar smidigt programmeringen med slöjd och andra ämnen. Lärarna lär sig mer genom samarbete med skolor i Sverige och Italien.

3.10.2017

Vardagen är viktigast även på boendet

Mera regelbundenhet i aktiviteter för alla klienter, mera delaktighet och bättre kommunikation är några nyckelteman när personalen på serviceboendet Lönneberga utvecklar vården.

14.9.2017

De startade slagverk med ambitioner

Mot den råa stockväggen kommer trummornas varsamt framkallade finish till sin fulla rätt. Inramningen är perfekt för bröderna Englunds välljudande skönheter.

2.6.2017

Allt klart vid fronten

På söndag öppnar förnyade och förstorade Hangö frontmuseum sina dörrar. Ett upplevelsebetonat och proffsigt museum väntar alla intresserade av lokalhistoria.

21.5.2017

I rekordfart till underjorden

Förutom att vara Finlands enda underjordiska gruvmuseum kan Tytyri i Lojo numera också stoltsera med Finlands snabbaste hiss.

5.11.2016

Utmaningarna växer efter fin start

Handboll Finlands herrar fick en flygande start på EM-kvalet med segern i Österrike. I dag väntar sedan en ännu tuffare uppgift då Spanien kommer till Sjundeå.

5.11.2016

En kreativ skola behövs i framtiden

Minskade statsandelar, mindre årskullar med mycket att välja mellan i studieväg tvingar Västra Nylands folkhögskola att vända på slantarna.