Kristoffer Nöjd

Kristoffer Nöjd

Reporter

Senast publicerade artiklar

12.10.2017

Anklagade nekar i Syndalsfallet

På torsdagen inleddes rättegången mot fyra personer som åtalas för tjänstgöringsbrott, alternativt tjänstgöringsbrott av oaktsamhet, och dödsvållande i samband med att en beväring sköts ihjäl i Syndalen i december 2015.

11.10.2017

Skolor hjälper sjukhus se miljön

Den här veckan firas den nationella energisparveckan. På Lojo sjukhus uppmärksammas detta både med hårda och mjuka värden där skolelever bidrar med det sistnämnda.

7.10.2017

Erkänt evenemang påtagligt populärt

Flytten till gamla knivfabriken verkade inte ha rubbat några cirklar. Det kryllade av besökare på Slow Food-festivalen i Fiskars igen.

7.10.2017

Hucs-läkare en tillgång i Raseborg?

Raseborgs sjukhus har under åren fått uthärda käftsmällar både från distriktet och från hemkommunen. Därför ser man Hucs som en någorlunda trygg hamn i fortsatt blåsiga tider.

5.10.2017

Havskabeln kom i land i Hangö

Den cirka 45 kilometer långa förgreningen av havskabeln C-Lion1 togs i land i Hangö i går.

27.9.2017

Sluten skoldiskussion delade åsikterna

I nästan två timmar diskuterades skolnätsutredningen i Raseborg bakom lykta dörrar. I luften hängde en provomröstning i frågan men eftersom flera ledamöter motsatte sig omröstningen avslogs den.

26.9.2017

På återbesök som ambassadör

Som barn tältade han i Silversand. I tisdags besökte Anders Ahnlid Västnyland som Sveriges ambassadör.

25.9.2017

De har kartlagt kärnans kommers

I en tid då många butiker i Ekenäs centrum flyttar eller i värsta fall stänger för gott kan det vara intressant att se tillbaka på hur kommersen sett ut i stadskärnan genom åren. Där är boken "Lefve konkurrensen! Hantverkare och köpmän i Ekenäs fram till 1940" ett utmärkt hjälpmedel.

22.9.2017

Till marknaden sugs man av olika orsaker

En av de största och, med sina över 200 år på nacken, antagligen äldsta marknaderna i Finland körde i gång i går och fortsätter i dag. Ekenäs höstmarknads popularitet verkar hålla i sig. Alla cirka 350 försäljningsplatser är bokade av cirka 300 försäljare. Men i det stämningsfulla vimlet har en ny era tagit vid. – Det är första gången som världshändelserna syns hos oss. Vi har avspärrat alla infarter med hjälp av tunga fordon. Vi har väktare och första hjälpen-personal som rör sig mer synligt än tidigare, säger koordinator Tom Rönnblad.

19.9.2017

Aurorahemmet vill expandera med lite kommunal hjälp

År 2019 kan Aurorahemmet vara ett ekonomiskt självgående gruppäldreboende för cirka femton personer med personalnärvaro dygnet runt. Men det kräver att staden köper hemmets tjänster fram till dess.

18.9.2017

Vägprojekt ett levande pussel

Vägarbeten genomförs kontinuerligt i Raseborg men trots att projekt prioriteras till pappers ser verkligheten annorlunda ut.

14.9.2017

De startade slagverk med ambitioner

Mot den råa stockväggen kommer trummornas varsamt framkallade finish till sin fulla rätt. Inramningen är perfekt för bröderna Englunds välljudande skönheter.

13.9.2017

Bevakad brand bättrar för baggar

En skogsbrand är en rätt mäktig syn när den utförs avsiktligt under noggrant kontrollerade omständigheter. Framöver kommer Fiskars att utföra hyggesbränning årligen.

11.9.2017

Hjälper företag med spelreglerna

Advokatbyrån MK-Law i Kyrkslätt har blivit en stark aktör inom affärsjuridiken. Med en ny delägare ökar man sin närvaro och tillgänglighet i Raseborgsregionen.

11.9.2017

Fabrikör med framtidstro fyller femtio

Hans fritid och karriär har varit sporrande nog. Tammets vd, Jan Silén, har aldrig sett något behov av att lämna Västnyland – en region som han tror på.