Kristoffer Nöjd

Kristoffer Nöjd

Reporter

Senast publicerade artiklar

24.9.2018

Fusionen mellan Raseborgs Vatten och Ekenäs Energi bordlades

På förslag av SDP bordlades den föreslagna samgången mellan affärsverket Raseborgs Vatten och Ekenäs Energi.

23.9.2018

Knipan är en hjärtesak

Efter sex somrar på Knipan ger krögaren Hasse Lundström över till någon annan. Framtiden för Knipan är fortfarande öppen. Lundström flyttar till andra sidan hamnen.

21.9.2018

SSAB:s behandling av fabriken i Lappvik förbryllar

Personalen på SSAB:s nedläggningshotade rörfabrik i Lappvik har fått en överraskande kallelse till nya samarbetsförhandlingar.

20.9.2018

I samma stil med ny ägare

I onsdags offentliggjordes affären mellan det svenska service- och installationsföretaget Bravida och el- och VVS-företaget Hangö Elektriska. Den nya ägaren säger att den gamla personalen behövs.

19.9.2018

Den vita sidans ansikten

– Händelserna 1917–18 är fortfarande ett öppet sår, anser Ulf Enberg som vill nyansera det som vi i dag kallar för inbördeskriget.

18.9.2018

Fackligt brev till SSAB:s styrelse

De högre tjänstemännen vid rörfabriken i Lappvik vill få personalens röst hörd och har därför tillsammans med DIFF och Akava skickat ett brev till ledningen och styrelsen i SSAB.

14.9.2018

Vi kan gott spegla oss mot världen

Mark Levengood är lite less på domedagsprofetiorna i Svenskfinland. Snacket gick lika redan när han var liten.

11.9.2018

Uppgifter om lukt i nytt hus

Enligt VN:s uppgifter har ett grupprum på det nya mentalvårdscentret i anslutning till Raseborgs sjukhus i Ekenäs stått oanvänt en tid på grund av luktolägenheter.

7.9.2018

"Många modeller" för naturum

På Forststyrelsen tror man att Ekenäs naturum kommer att fortsätta i någon form. Men trenden är att servicen blir mer digital och terrängfokuserad.

5.9.2018

Styrelsen efterlyser ekonomiska krafttag

– Det uttrycktes en oro över den försämrade situationen. Speciellt på grund av att det är orsaker vi inte direkt kan påverka.

5.9.2018

Nu måste stålarbetarna i Lappvik leva i spänning

– Man blev kvar med en spänd förväntan, säger huvudförtroendeman Timo Jansson efter att samarbetsförhandlingarna om SSAB:s fabrik i Lappvik avslutades i tisdags.

5.9.2018

Terästyöntekijöiden on nyt elettävä jännityksessä Lappohjassa

Epävarmuus on saanut monet SSAB:n Lappohjan tehtaan työntekijöistä hakeutumaan sairaslomalle ja etsimään uutta työpaikkaa.

5.9.2018

Många nöjda med säsongen

Turismen i Västnyland har haft bra flyt denna sommar. Men förutsättningarna att lyckas inom säsongsbranschen kan göras ännu bättre. Det gäller att inte vila på lagrarna.

4.9.2018

Nu måste stålarbetarna i Lappvik leva i spänning

– Man blev kvar med en spänd förväntan, säger huvudförtroendeman Timo Jansson efter att samarbetsförhandlingarna om SSAB:s fabrik i Lappvik avslutades i tisdags.