Kristoffer Nöjd

Kristoffer Nöjd

Reporter

Senast publicerade artiklar

3.4.2019

"Huset kräver en öl av oss"

Ekta Bryggeris första öl, Eknäs Ale, är en hyllning till Ekenäs och den öltradition som finns i staden.

Premium

21.3.2019

Firmorna på kö – nu föreningarnas tur att skylta

Det var några månader av spekulationer kring vad som komma skulle så länge arbetet pågick längs Raseborgsvägen i Ekenäs. Men nu är skyltarna där som ett bevis på att lokala företag kan svara på stadens behov.

Premium

15.3.2019

På Prästkragen är giftfritt en hit

En del av de material som används på dagis kan innehålla giftiga kemikalier. I Prästkulla fick barnen lära sig göra giftfri modellera.

Premium

8.3.2019

Berglund väntade förgäves på besked

SFP:aren Johan Berglund som sitter i stadsfullmäktige i Raseborg ville ställa upp i riksdagsvalet. Men han fick aldrig besked från partiet och kandidaturen rann ut i sanden.

Premium

8.3.2019

Här är de västnyländska kandidaterna

Kandidatlistorna i riksdagsvalet lämnades in i tisdags. Även nykomlingarna Liike Nyt och Seitsemän Tähden Liike har hittat kandidater i Västnyland. Vill man rösta på någon lokal kandidat finns det 44 namn att välja mellan.

Premium

5.3.2019

Hucs-läkare vill ha mer för att jobba vid Raseborgs sjukhus

Tvärtemot vad man hoppades har läkarrekryteringen inte blivit lättare sedan Raseborgs sjukhus blev en del av Hucs. Det beror delvis på en tvist mellan arbetsgivaren HNS och FOSU dit bland annat läkare hör.

Premium

3.3.2019

Ludde gör musik för publik

Ekenäskillen Ludvig "Ludde" Lindholm uppträdde första gången när han var tio år gammal. Det var på Hagahemmet. Belöningen var choklad. I oktober i fjol startade Ludde ett företag för att kunna syssla med musik i större skala.

Premium

27.2.2019

"Unga nås nog även om ni inte når dem"

Att traditionella medier har svårt att nå en ung publik är ingen hemlighet. På tisdagen ordnades en paneldebatt i Ekenäs där man diskuterade ungas medievanor utifrån en färsk rapport.

Premium

26.2.2019

Betongmaraton på järnvägsbron i Karis

Klockan 4 på tisdagsmorgonen började man gjuta brolocket på den nya järnvägsbron i Karis. Gjutandet räcker oavbrutet i ett dygn. Bara manskapet byts ut.

26.2.2019

Oskygg varg strök över terrass där barn brukar sova i vagn

I lördags var det lite av man ur huse i grannskapet vid Sundomvägen på Skärlandet då man schasade vargen från husknuten.

Premium

15.2.2019

Efter nyheten om Svenska Akademien: Tua tas fram på bibban

– Vi har lagt fram av hennes böcker. Det gör vi alltid när det är någonting speciellt kring en författare eftersom folk tenderar fråga efter dem.

15.2.2019

Västnyländska företag lyckligt lottade förr – maxtaxa för tobak kutym nu

Femhundra euro må vara mycket för att få sälja tobak. Men det är i linje med övriga kommuner och nationella mål.

Premium

15.2.2019

Avgifter giftiga för de driftiga

Enskilda avgifter kan vara både små och stora. Men tillsammans kan bikostnaderna i ett företag bli en rejäl börda. Det vet de som håller liv i Bromarv året om.

Premium

14.2.2019

Penkis firas för fullt – se bilderna!

På torsdagen har abiturienterna sin sista dag i gymnasiet. Bänkskuddardagen har firats som sig bör. Det synligaste inslaget är lastbilsparaderna.