Katarina Koivisto

Katarina Koivisto

Administrativ redaktionschef

Senast publicerade artiklar

5.10.2020

Vanda höjer fastighetsskatten och slopar vårdtillägg

Vanda planerar att höja fastighetsskatten och sälja egendom för att balansera sin budget för nästa år. Fastighetsskatten upplever stadsdirektör Ritva Viljanen att slår minst mot kommuninvånarna och hon får förståelse av en barnfamilj i Räckhals.

Premium

30.9.2020

Krönika: Om att föregå med gott exempel

Jag minns henne bra. Hon kom till min klass mitt i terminen när vi gick i trean. Någon sade att hon blivit mobbad i sin förra skola och vips var det hänt igen.

Premium

25.9.2020

Vanda inför munskydd i offentliga lokaler

Vanda går in för att rekommendera munskydd i offentliga lokaler och i skolor med utbildning på andra stadiet i början av nästa vecka. Också vid till exempel idrottsevenemang ska åskådarna ha munskydd.

Premium

24.9.2020

Små kärnreaktorer kan bli exportvara

Små kärnreaktorer för produktion av fjärrvärme kunde bli en exportprodukt för finsk industri. Det tror Teknologiska forskningscentralen VTT som satsar stort på utvecklingen.

Premium

23.9.2020

Olli-Pekka Karjalainen till Volleybollförbundet

Volleybollförbundet byter vd igen. Släggkastaren Olli-Pekka Karjalainen tar nu över efter Seppo Siika-aho som innehade posten bara ett drygt år.

Premium

18.9.2020

Staten köper Wiklöfs läkarhelikoptrar

Statliga Finnhems köper åländska Wiklöf Holdings läkarhelikoptrar, som HBL skrev förra veckan. Affären blev klar på fredagen.

Premium

16.9.2020

Krönika: Ibland kan risker realiseras

Nord Stream 2 är ett kommersiellt projekt, inte politiskt. Men när Ryssland grovt bryter mot mänskliga rättigheter blir allt politik.

Premium

14.9.2020

Neste samarbetsförhandlar – 470 jobb hotade

Neste planerar lägga ner sin raffinaderiverksamhet i Nådendal och inleder samarbetsförhandlingar där 470 jobb är hotade. Arbetstillfällen försvinner också i Sköldvik.

14.9.2020

"Förmåga att ställa om behövs i skogsindustrin", säger Stora Ensos vd

Skogen är och förblir en viktig naturresurs i Finland och Norden. Skogsindustrin har alltid haft förmågan att ställa om så att produktionen motsvarar marknadens behov och det måste den göra även nu. Det framhåller Stora Ensos vd Annica Bresky i en intervju för HBL.

Premium

10.9.2020

Vapo satsar på aktivt kol

Torvföretaget Vapo satsar på nya produkter när användningen av energitorv minskar. På torsdagen invigde företaget en fabrik för aktivt kol i Ilomants.

Premium

7.9.2020

Finnhems köper åländska läkarhelikoptrar

Statliga Finnhems står i beråd att köpa Skärgårdshavets helikoptertjänst, som ägs av åländska Wiklöf Holding. Pengar som kan användas till affären finns i årets budget.

Premium

4.9.2020

Vanda vill ha stöd för flygplatsområdet

Coronatestningen på Helsingfors-Vanda flygplats löper nu bra, anser Vandas stadsdirektör Ritva Viljanen. Hon är däremot oroad över att så många arbetstillfällen i anslutning till flyplatsen försvinner.

3.9.2020

Nord Stream 2 i blåsväder, Uniper tvivlar på projektet

Förgiftningen av Aleksej Navalnyj har fått tyska politiker att reagera kraftigt mot gasledningen Nord Stream 2. Redan i augusti meddelade Fortums dotterbolag Uniper att risken finns att gasledningen inte blir klar.

Premium

2.9.2020

Analys: Inget skäl att slå sig för bröstet

Medierna bollar nu med ekonomiska siffror som ska visa hur bra eller illa ett land klarat sig hittills under coronakrisen. Men nu om någonsin är det bra att inte övertolka.

Premium

30.8.2020

Helenius vill skapa ett estniskt samlingsparti

Det är inget självändamål att försöka bli partiordförande eller borgmästare. Men går man in i politiken måste man få inflytande, anser affärsmannen Joakim Helenius som gör sig redo för lokalval i Tallinn nästa år.

Premium