Jonas von Wendt

Jonas von Wendt

Reporter

Senast publicerade artiklar

2.6.2020

Julia Valtanen statistiktvåa i världen

Skriv upp namnet Julia Valtanen. Det 19-åriga löftet, som endast kastat spjut i fem år, vann tävlingen i Jyväskylä på 57,84. I kategorin för 19-åringar är hon tvåa i världen just nu.

29.5.2020

Sveriges situation är en stor utmaning för utsatta rederier

Lättade restriktioner gällande Estland men det svenska spöket och ovissheten kring vårt västra grannlands semesterplaner gäckar rederier som genomgått en två månader lång pärs.

29.5.2020

Pohjanpalo nätade men HSV tappade tvåmålsledning

Joel Pohjanpalo gjorde 1-0 för sitt HSV borta mot Stuttgart. Nicken från knappt tio meter var kraftfull och precis.

28.5.2020

250 år gammal konjak fick ge sig mot 62 år gammal whiskey

En oerhört ovanlig och exklusiv konjak var det stora drag- eller drickplåstret då anrika auktionskammaren Sotheby's i London bjöd ut findricka till dem med tjock plånbok och smaklökar i skick. Konjaken ropades in för hisnande 140 000 euro men fick se sig besegrad av inte bara en, utan två flaskor whiskey som gick för 260 000 euro var.

Premium

28.5.2020

Sami Kauhanen ny vd för Hippos

48-årige Sami Kauhanen tar över som vd för Hippos som tidigare denna månad avskedade förra vd:n Vesa Mäkinen.

27.5.2020

Klimatförändringen ligger sannolikt bakom spridningen av fästingar

Glöm snacket om att fästingar bara finns längs med kustremsan. Nya forskningsresultat visar att fästingen sprider ut sig på ett allt större område allt längre norrut.

26.5.2020

Grönt ljus för bandyhallen i Malm

Helsingfors stadsstyrelse godkände som väntat kultur- och fritidsutskottets förslag och reserverade en tomt på Mejselgränden 4 i Malm för fastighetskoncernen Wasa Group och bygget av en inomhushall för främst bandy och konståkning. Reservationen gäller fram till den 30 juni 2021.

23.5.2020

Vad hände egentligen med Sonny Liston?

Många boxare har fått problem efter den aktiva karriären. Sonny Liston hör till de kändaste pugilisterna som livet inte behandlade särskilt väl efter att strålkastarna slocknade. Inte före eller under karriären heller för den delen.

Premium

22.5.2020

Nu kommer sommarvädret – upp till 20 grader möjligt på skolavslutningen

Sommarvarmt väder och idel sol utlovas på lördagen. På söndag blir det aningen ostadigare på sina håll i landet men i huvudstadsregionen ska det inte bli regn då heller.

21.5.2020

Nordeas coronabarometer tyder på ljusning i ekonomin

Frisörsalongerna går mot bättre tider. Restauranger och transportbolag har det fortsatt tufft men jämfört med tiden före pandemin ligger Finland enligt Nordeas senaste coronabarometer endast fem procent efter i konsumtionen.

Premium

20.5.2020

Minister Kosonen försiktigt optimistisk om att kunna lätta på begränsningarna i juli

Från och med första juni gäller en begränsning på max 500 personer på publikevenemang. Begränsningarna gäller naturligtvis också för idrotten. Men om allt förlöper fint i juni kan det i bästa fall bli mera folk på läktarna i juli.

8.5.2020

Spelare i IFK Mariehamn misstänkt för flera våldtäkter och misshandel

En spelare i IFK Mariehamns fotbollsligalag har häktats, misstänkt för två fall av grov våldtäkt, ett fall av våldtäkt och en misshandel.

7.5.2020

Ö med toppläge i Helsingfors till försäljning i höst

Vrakholmen är främst känd för att ön, precis utanför Helsingfors och med broförbindelse till Högholmen, inhyste en lotsstation fram till 1962. Men efter att Sjöhistoriska museet flyttade till Kotka för tretton år sedan har byggnaderna i viss mån förfallit. Nu ska statsägda Senatsfastigheter sälja ön.

7.5.2020

Tomma gymnasielokaler tas i bruk, lunchen äts i skift – så här ordnar städerna återgången till skolan

Det står klart att Grundskolan Norsens åttonde- och niondeklassare tillfälligt flyttar till Tölö gymnasium. Annars är pusslet för vem som ska flyttas vart och hur ännu inte klart.

Premium