Johanna Lindholm

Reporter

Senast publicerade artiklar

19.6.2017

Friskt alternativ till söt glass

Intill Östra hamnen har tre pigga Hangöungdomar skapat sommarjobb åt sig. Nyöppnade Smoothhanko bjuder på svalkande och friska fruktdrinkar.

17.6.2017

Framtiden har landat i Östra Hamnen

Det ger ett smått futuristiskt intryck, det nya hamnkontoret i Östra hamnen. Modullösningen med gedigna hantverksdetaljer erbjuder något helt nytt för båtfolk och kombinerar liten yta med finurliga lösningar.

9.6.2017

Paddlar av lust till livet

Ibland är det först när man drabbas av en allvarlig sjukdom som man infriar sina innersta drömmar. Cancerpaddligen är ett sådant projekt.

25.5.2017

"Största utmaningen få kompetent personal"

Attendos regionchef försäkrar att olägenheter ska rättas till så fort som möjligt.

25.5.2017

"Vi har bra rutiner"

På vårdhemmet Källan i Hangö bor äldre personer som inte längre klarar sig hemma. Det ställer höga krav på personalen och omgivningen. Lokalt skriver man inte under all kritik som riktats mot arbetsgivarföretaget Attendo.

17.5.2017

Kända namn lotsar Hangö vidare

Efter segslitna och svettiga förhandlingar, är namnen för de tyngsta politiska posterna nu spikade. Fullmäktige och styrelsen leds av två erfarna politiker och en ny.

10.5.2017

Hangövindar i Ekenäs

Två Hangökonstnärer, Kerstin Berglund och Margareta Sommardahl visar sina verk i Ekenäs. Hangövindar heter utställningen, som är tänkt som en frisk fläkt i grannstadens kulturutbud.

6.5.2017

Husbolag stämde en person – förlorade tvåfalt i rätten

Ett aktiebostadsbolag i Hangö håller en enda person skyldig för omfattande vattenskador i en fastighet på grund av fuskbygge. Husbolaget förlorade dock fallet i både Västra Nylands tingsrätt och Åbo hovrätt.

5.5.2017

Generationsskifte i svenska församlingen

Hangö svenska församling står inför förändringar i organisationen, då fem av nio anställda har passerat sextioårsstrecket.

28.4.2017

Chydenius bygger Villa Valio

Entreprenören Jan-Erik Chydenius utökar sitt imperium på Högbergsgatan. Efter ett nytt tomtförvärv vill han bygga bostadshuset Villa Valio.

26.4.2017

Hangöbo fångade tidernas gammelgädda

Christian Paasonen har fångat många gäddor över tio kilo under sin 30-åriga fiskekarriär. Men aldrig har han fått en så stor dam på kroken som förra veckan då han drog upp en riktig storfångst på 16,8 i våra skärgårdsvatten.

21.4.2017

Betong får bli kvar – med förbehåll

FN-steels konkursbo ansöker om miljötillstånd för att lämna kvar underjordiska betongkonstruktionerna i jorden. Staden kräver noggrann uppföljning och komplettering på vissa punkter.

21.4.2017

Ett livskraftigt centrum behövs

Köpmännen på Berggatan oroar sig för att gågatan tynar bort ifall Varubodens planer på en stormarknad norr om järnvägen förverkligas. Varuboden säger att den nuvarande tomten inte tillåter utvecklingsmöjligheter.

11.4.2017

Förskjuten maktbalans i Hangö

Svenska folkpartiet fick en valseger i Hangö. Man gick förbi Socialdemokraterna som fick nöja sig med att vara näst störst. Även nya grupper i ett nedbantat fullmäktige, kan röra om i grytan.