Johanna Lemström

Johanna Lemström

Reporter

Senast publicerade artiklar

14.2.2020

Gamla bastun säljs igen, liksom Knipan

Två landmärken invid Stallörsparken i Ekenäs är till salu. Raseborgs stad har åter satt Gamla bastun till försäljning – medan ägarna till Knipan säljer den anrika restaurangbyggnaden efter sex år.

Premium

14.2.2020

Vänner efterlyses i Raseborg

I dag firar vi alla hjärtans dag, också kallad vändagen. Vänskap är för de allra flesta ovärderligt – men kan inte tas för given och ibland behövs litet inblandning av andra för att alls hitta vänner.

Premium

13.2.2020

En man häktad för dråpförsök och misshandel

En man född på 1980-talet misstänks för både den grova misshandeln samt dråpförsöket i Pojo centrum i måndags. Tingsrätten har häktat mannen.

12.2.2020

Nya hastigheter för skakande tåg i kraft i mars

Den 29 mars träder nya hastigheter i kraft för den tunga tågtrafiken från Ryssland till bland annat Koverhar i Lappvik. De nya hastigheterna gäller på vissa avsnitt.

12.2.2020

Pojovikins Uffe tar ton i helgen

Allt började på Österby brankis 1966. Uffe Enberg hade just lärt sig spela gitarr och uppträdde första gången inför publik. Det har blivit otaliga spelningar i olika konstellationer efter det.

Premium

11.2.2020

Misshandlade man för tobak

Händelseförloppet för måndagens misshandel och dråpförsök i Pojo har blivit litet klarare då förundersökningen framskridit.

11.2.2020

Ilander efter Henriksson i Raseborgs stadsstyrelse

Det blir Svartåbon Kerstin Ilander som efterträder Linnéa Henriksson som medlem i stadsstyrelsen. Bägge representerar Svenska folkpartiet.

10.2.2020

Budgetändring godkändes i fullmäktige

Raseborgs stadsfullmäktige har godkänt en budgetändring på drygt 1,2 miljoner euro för inköp av aktier och andelar i årets investeringsbudget. Ändringen är kopplad till försäljningen av Knipnäs fastighetsbolag.

7.2.2020

Rentto vill etablera sig i Knipnäs

Det är fastighetsförvaltningsbolaget Rentto Oy från Hyvinge som står bakom anbudet på aktierna i Knipnäs fastighetsbolag – men även på tilläggsmarken i anslutning till Knipnäs.

Premium

6.2.2020

Silmätautipotilaat saavat nyt hoitoa Tammisaaressa

Mehiläinen Tammisaari, HUS Silmätaudit ja Raaseporin sairaala käynnistivät joulukuussa pitkään suunnitteilla olleen yhteistyön silmätautien palveluissa. Siitä hyötyvät myös hankolaiset.

5.2.2020

Heimberg högtidstalar på fredsdag

Den 13 mars 1940 vinterkriget tog slut. Fredsdagen uppmärksammas med uppvaktning vid hjältegravarna i Ekenäs med högtidstal och kransnedläggning.

4.2.2020

Stadsstyrelsen ville ha rättvisa på konstgräsplanerna

Ett av Raseborgs stadsstyrelses första ärenden i måndags var att överta ett ärende om stadens konstgräsplaner som fritidsnämnden behandlat den 16 januari.

4.2.2020

Nordea i Ekenäs flyttar till Tele-huset

Före sommaren är här ska banken Nordea i Raseborg ha flyttat ut från den pampiga byggnaden i rödtegel på Långgatan. Banken flyttar inte långt – till Karis Telefons byggnad, det så kallade Tele-huset på Björknäsgatan.

Premium

4.2.2020

Fastighetsförvaltaren Rentto bakom anbuden i Knipnäs

Det är företaget Rentto som lagt bud på aktierna i Knipnäs fastighetsbolag, samt önskar köpa tilläggsmarken i anslutning till fastigheten.

3.2.2020

Stadsstyrelsen godkände utkast till föravtal om mark kring Knipnäs

Raseborgs stadsstyrelse har i kväll godkänt utkastet till föravtal om ett cirka 8 100 kvadratmeter stort område av fastigheten Ekenäs Ladugård i anslutning till Knipnäs sjukhusfastighet.