Johanna Lemström

Johanna Lemström

Reporter

Senast publicerade artiklar

21.5.2019

Mat i mängder och massor söker fler mottagare

I Ingå hjälper A-gillet, A-kilta, till med att minska på matsvinnet. Föreningen delar tre gånger i veckan ut mat som bland annat S-market i Ingå skänkt.

Premium

19.5.2019

Ny chef för social service i Raseborg

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg har valt Mikaela Heinonen-Lindholm till tjänsten som chef för social service.

17.5.2019

Väinämöinen får ligga kvar i Skogby

Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg lägger ner kampen för att få ägarna att lyfta vraket efter restaurangbåten Wäinämöinen vid Skogby hamn.

17.5.2019

60 årsverken ska bort vid Lojo stad

Sextio årsverken är målet då Lojo stadsamarbetsförhandlar. Förhandlingarna börjar ännu innan sommaren.

17.5.2019

Daghemmet Petter och Virkby skola räddades

Stadsfullmäktige i Lojo beslöt i onsdags att inte flytta den svenskspråkiga småbarnspedagogiken till Laurentiushuset i centrum. Fullmäktige beslöt också att Virkby skola inte flyttar till Källhagens skola.

17.5.2019

Stängning av sjukhuset utreds, utveckling likaså

Flera av de alternativa scenarierna för Raseborgs sjukhus ses som reella hot – däribland en stängning. Det alternativet bedöms ändå som orealistiskt.

Premium

16.5.2019

Stadsdirektören vill dämpa dramatiken

Raseborgs stadsdirektör Ragnar Lundqvist vill tona ner dramatiken kring Markku Mäkijärvis profileringsarbete. SFP-politikern Björn Månsson ger nya profileringsförslag.

Premium

16.5.2019

Pirater och sköna toner i borgen i sommar

Den 3 augusti är det Snappertuna som gäller från middag till inemot natten. Snappertunadagen ordnas traditionsenligt dagtid men i år fortsätter programmet på kvällen då festivalen Tuna Rocks brakar loss i borgen från klockan 18.

Premium

14.5.2019

Huvudförtroendeman: "Raseborgs sjukhus existens är hotad"

–  Jag tycker det är viktigt att det här kommer ut så fort som möjligt, att folk får veta att Raseborgs sjukhus är hotat, säger Eva-Maria Sundström, vårdfacket Tehys huvudförtroendeman på Raseborgs sjukhus.

Premium

14.5.2019

Domstol begärde och får utlåtanden om klientflytt

Båda de överklaganden som lämnats till Helsingfors förvaltningsdomstol om flytten av Hagahemmet till Gammelboda saknar grund och bör förkastas. Det anser stadsstyrelsen i Raseborg.

14.5.2019

"Raseborgs sjukhus existens är hotad"

– Jag tycker det är viktigt att det här kommer ut så fort som möjligt, att folk får veta att Raseborgs sjukhus är hotat, säger Eva-Maria Sundström, vårdfacket Tehys huvudförtroendeman på Raseborgs sjukhus.

Premium

14.5.2019

Stadskamrer kan få hederstiteln ekonomieråd

Stadsstyrelsen i Raseborg ansöker om hederstiteln ekonomieråd för stadskamrer Thomas Karlsson. Det beslöt styrelsen på sitt möte i går kväll.

14.5.2019

Namn samlas i protest mot dagisflytt i Virkby

I Virkby konstaterar Soile Törrönen att hon förstår sakargumenten bakom förslaget att centralisera den svenskspråkiga småbarnspedagogiken till Lojo centrum – men tycker det finns andra värden än de krasst ekonomiska.

Premium

14.5.2019

Dagispussel läggs nu, Vesterby stängs

En avdelning på Björkebo stängs, Österbo daghems Vesterby-avdelning stängs, Tunabo flyttar in i Snappertuna skola … Däremot stängs inte Lövkulla gruppis i Karis. Pusslet för Raseborgs småbarnspedagogik läggs just nu och kommer innebära förändringar för en del familjer.

Premium

13.5.2019

Stöd till föreningar med ungdomsverksamhet

29 föreningar med ungdomsverksamhet får ekonomiskt stöd av Raseborgs stad.