Johanna Häggblom

Johanna Häggblom

Reporter

Senast publicerade artiklar

6.11.2021

Med muskelkraft över Atlanten – Jolle Blässar och Markus Mustelin är klara för start

Om två veckor har Jolle Blässar och Markus Mustelin varsin enkelbiljett till Kanarieöarna. Där sätter de sig i en roddbåt och greppar årorna. De ska bli första finländare någonsin att ro över Atlanten. – Det är ungefär som att ro sträckan Helsingfors-Hangö varje dag. I 40 till 50 dygn.

4.11.2021

HBL:s Anna-Lena Laurén nominerad till Årets röst i Sverige

Hufvudstadsbladets Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén är en av tre nominerade till Stora Journalistpriset 2021 i Sverige, inom kategorin Årets röst.

28.10.2021

Den finlandssvenska nyhetsbyrån SPT läggs ner

Det är olönsamt för tre små mediehus att driva en egen nyhetsbyrå. Så motiverar ägarna beslutet att lägga ner den finlandssvenska nyhetsbyrån SPT.

25.10.2021

Första lektionen utan munskydd i Hoplaxskolan

Efter ett helt år bakom munskydd fick eleverna i Hoplaxskolan i Munksnäs äntligen återse sina lärare och skolkamrater på vanligt vis igen på måndagsmorgonen.

Premium

20.10.2021

Vädret sätter käppar i hjulet för Niinistös Ålandsresa

President Sauli Niinistös planerade resa till Åland ställs in. Orsak: dagens busväder.

13.10.2021

Varven i Hangö, Ingå och Borgå täljer guld på stadsbornas båtar

Efter en livlig båtsommar är trycket på vinterförvaringsplatser stort. Men i Helsingforsregionen är det både dyrt och trångt om utrymme. Varven runtom i Nyland bygger nu ut för att ta emot stadsbornas båtar.

Premium

7.10.2021

Äldre ingenjörer: "Vi har blivit persona non grata"

En läroverksingenjör som jobbat tjugo år inom den offentliga sektorn kan plötsligt inte söka sin tjänst igen. Orsaken är att äldre ingenjörer inte anses formellt kompetenta. – Det känns som ett slag i ansiktet, säger Markus Bergfors och Klas Blomqvist.

Premium

24.9.2021

Domstolsbeslut: Tågdepån får placeras i Mankby-Bobäck

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat största delen av de besvär som lämnats in om Nylandsplanen 2050. Men på två punkter upphävs planen.

Premium

24.9.2021

Så här ser pandemin ut på världskartan

Covid-19 har skördat fler dödsoffer i USA än vad spanska sjukan gjorde för drygt hundra år sedan, och fler dödsoffer än asiaten och hongkonginfluensan globalt. Ändå vaccinerar vi för fullt. Hur illa är världsläget egentligen, professor Markku Peltonen?

19.9.2021

Vad händer på Skanslandet då alla lämnat ön? HBL tog reda på

Vi ligger i en inglasad igloo med Skanslandet i väster och Kungsholmen i öst. I norr glittrar Helsingfors stadssiluett i nattmörkret och i söder blinkar fyrarna i rytmiskt tempo. Och någonstans där under oss vilar skatterna från militäröns brokiga historia.

13.9.2021

Följ HBL:s reporter och fotograf på Skanslandet

Många besökare på Helsingforsbiennalen har noterat den glasförsedda iglon mitt i viken mellan Skanslandet och Kungsholmen. Här kan man övernatta, med naturen som närmaste granne – ett stenkast från stadens ljushimmel. Följ med HBL på ett septemberäventyr i skärgården, bland biennalbesökare och fladdermöss.

13.9.2021

Mystiska smällen i Helsingfors fortsätter förbrylla

Helsingforspolisen har inte fått in fler tips om den mystiska smällen som hördes natten till söndagen.

10.9.2021

På Finlands varmaste ort tänker man grilla i helgen

22,8 grader. Så varmt blev det i Jomala på Åland under veckan. – Ja, det kan nog stämma, säger kommundirektören om värmerekordet.

31.8.2021

Undersökning: Distanstiden har fått många unga att tappa gnistan i jobbet

Speciellt unga vuxna påverkas negativt av konstant distansarbete. De känner sig utmattade och har tappat arbetsmotivationen. Bland äldre har arbetsengagemanget och -förmågan däremot höjts under coronatiden, visar Arbetshälsoinstitutets färska undersökning.

27.8.2021

Exceptionell brist på vårdare drabbar Raseborg och Borgå

Behovet av vårdare är skriande i de tvåspråkiga regionerna. – Vi har aldrig haft så svårt att hitta sjukskötare och närvårdare som nu, säger Benita Öberg, social- och hälsovårdsdirektör i Raseborg.