Johan Kvarnström

Johan Kvarnström

är riksdagsledamot (SDP).

Senast publicerade artiklar

24.1.2020

I dag: Vi måste tala om populismen

I populism finns en inneboende önskan om en mer lättbegriplig och mindre komplex värld.

Premium

20.12.2019

I dag: Västnylands finaste julklapp

Vi kan glädjas då drygt 60 miljoner euro går till Hangö-Hyvingebanans elektrifiering; ett efterlängtat och vettigt projekt.

Premium

15.11.2019

I dag: Får en politiker ha tid för sin familj?

Makt koncentrerar sig för mycket i dagens läge, de som redan har många bollar i luften erbjuds fler.

Premium

11.10.2019

I dag: Demokratin behöver dig

Jag är ändå övertygad om att precis alla, och hela landet, skulle förlora stort om partierna – ett av demokratins starkaste fundament – försvann.

Premium

15.2.2017

Flyktingdemonstrationen trotsar två former av kyla

Tälten måste tas ned och elden släckas utanför Kiasma där demonstrationen för irakiska asylsökande pågått sedan fredag kväll. Demonstranterna tänker ändå fortsätta trotsa kylan och hålla en låga av hopp i liv tills regeringspartierna lyssnar.

12.2.2017

Mira, 5 månader, får inte stanna i Finland – utvisas med sin gravida mamma trots att pappan har uppehållstillstånd

Nooralhooda Al-Janabi, 20 år, och hennes dotter Mira, 5 månader, nekas uppehållstillstånd trots att maken och fadern Qahtan Ghawi Hussein, 33 år, får stanna. Migrationsverket uppger i beslutet att äktenskap och gemensamt barn med en i Finland bosatt person inte är tillräckliga skäl för uppehållstillstånd. Att Al-Janabis hem i Irak beskjutits och Nooralhooda utsatts för kidnappningsförsök påverkar inte heller beslutet.

8.2.2017

Tammenmaa om jävsanklagelser: Ett sorgligt angrepp mot finlandssvenskar

Corinna Tammenmaa (SFP) och Mats Nylund (SFP) kopplas i Suomen Kuvalehti samman med påstådda oegentligheter kring ett stenbrott i Kyrkslätt. Detta trots att rättslärda avfärdar beskyllningarna om jäv och politiker över partigränserna säger att förtroendet inte har skadats.

7.2.2017

E-lånen ökar kraftigt – främst böcker och tidningar på frammarsch

I fjol gjordes över 375 000 fler e-tidningslån än året innan från huvudstadsregionens nätbibliotek Helmet som nu är störst i Norden.

5.2.2017

"Astrid Thors diskriminerades" – Regeringen krävs på förklaring

Varför valdes inte Astrid Thors till jämställdhetsombudsman? Hon är klart mer kompetent än Jukka Maarianvaara som fick jobbet, säger Stefan Wallin. Han undrar om Thors åsidosattes på grund av sin politiska hemvist, sitt modersmål eller sitt kön.

2.2.2017

Göran Persson tror Trump blir avsatt – “Han gör America small again”

Sveriges före detta statsminister Göran Persson tror att Donald Trump blir avsatt från presidentposten i USA innan fyraårsperioden är över.– Den här mannen, ”he will make America small, again”. Och det kommer inte att tillåtas, säger Persson till Dagens Nyheter.

1.2.2017

Biblioteken blir allt viktigare – både lånen och besöken ökade i fjol

Biblioteken i Helsingfors upplevde ett uppsving i både lån och besök i fjol. Livligast var det på Bibliotek 10 som hade över en halv miljon besök.– Ungefär varannan besökare lånar någonting, säger biblioteksdirektör Tuula Haavisto.

30.1.2017

Antalet farliga produkter sköt i höjden i fjol – mest brister i ledbelysningar och balansskotrar

Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) drog i fjol in ungefär 240 produkter som var farliga eller i strid med säkerhetskraven. Året innan var motsvarande antal 158.

28.1.2017

"Vita ville tiga ihjäl hämnden – röda ville förklara sig"

"Vi rensade bort de röda från bygderna." Det är allt en man från vita sidan skriver om arkebuseringarna i sina opublicerade memoarer från mellankrigstiden. Motsvarande röda skrifter skriker efter en plats för grymheterna i den officiella historieskrivningen. I en ny avhandling analyseras bägge sidors självbiografiska texter från åren 1918–1937 för första gången sida vid sida.

27.1.2017

Frustrerade jurister fick nog av våld mot kvinnor – lämnade in besvär mot Finland

Tre jurister anser att Finland upprepade gånger brutit mot FN-avtal om att stoppa våld mot kvinnor. Deras besvär till kvinnokonventionens kommitté gäller ett fall där en man mördade familjens barn och mor efter flera år av våld som myndigheterna kände till.

26.1.2017

Frustrerade jurister fick nog – lämnade in besvär mot Finland

Tre jurister anser att Finland upprepade gånger brutit mot FN-avtal om att stoppa våld mot kvinnor. Deras besvär till kvinnokonventionens kommitté gäller ett fall där en man mördade familjens barn och mor efter flera år av våld som myndigheterna kände till.