Jenny Paajes

Redaktör

Senast publicerade artiklar

25.10.2016

En stor skola är tuff för lärarna

Stora skolenheter är att föredra framför mindre. Det vill Winellska skolans rektor hålla fast vid, trots att hon ser många utmaningar i en stor skola, framför allt för lärarna.

25.10.2016

Större enheter tryggar kontinuitet

Små enheter är sårbara. Framtiden ska därför bygga på mångaktivitetshus där flexibilitet är ledordet.

18.10.2016

Nu står Fanjunkars på egna ben

Historia Det har gått tio år sedan Fanjunkars torp – nybygget – stod klart. I dag fylls huset ofta av teater och sång, möten och föreläsningar. Stiftelsen Pro Fanjunkars jobb är avklarat.

15.10.2016

Att gräva guld ger spänning i livet

Ingenting går upp mot att se guldet glimma mot den svarta vaskpannan. Det hävdar Lea och Pekka Nuutinen, nyss hemkomna från världsmästerskapet i guldvaskning.

11.10.2016

Snälla flickor springer inte eller kastar tunga bollar

Träning passar inte in i många tonårstjejers uppfattning om vad de tillåts eller förväntas göra. Att ta plats är en uppfostringsfråga menar idrottsinstruktör Susanna Malmström som nu vill få flickor att röra på sig.

9.10.2016

Han klättrade ut genom köksfönstret i kalsonger

Den tredje januari, en söndagskväll, mitt i smällkalla vintern började Alvar Janssons hus brinna. Grannarna räddade honom i sista stund.

7.10.2016

Flexibel vård ger barnfamilj ett mervärde

Om det går att få vård snabbt i den egna hälsocentralen vänder man sig inte till den privata sidan. Inte ens fast man har försäkring.

30.9.2016

Tågpengar är bara akut medicin

Att staten lovar betala för sex tågturer i vardera riktningen för Sjundeås del är enligt fullmäktigeordförande Arja Alho det minsta man kan förvänta sig av staten.

30.9.2016

Caruna grävde av vattenledning

Caruna gräver för tillfället ner elledningar i Sjundeå. Under onsdagskvällen gick kommunens vattenledning av i samband med grävningarna.

30.9.2016

Anhöriga behöver inte sköta grav

En ny minneslund för urnor börjar ta form på Sjundeås begravningsplats. Över 600 urnor väntas få plats under det gräs som växer vid foten av de höga tallarna.

30.9.2016

Nytt verkstadsgolv för arbetslösa

Andelen långtidsarbetslösa bara växer, varför kommunerna satsar på rehabiliterande verksamhet i större grad än förr. Men hur långt räcker det?

30.9.2016

Jessicas väg från sofflock till skolbänk

När Västra Nyland i mars 2015 intervjuade Jessica Lindblad visste hon inte hur livet skulle gå vidare. Nu har hon, tack vare Sjundeås satsning på arbetslösa unga, hittat en väg ur missbruk och sysslolöshet.

28.9.2016

Styrelsen vill ompröva beslut om stenbrott

Styrelsen kommer med ett annat utlåtande än byggnads- och miljönämnden om stenbrytningen i Getberget. Det visar hur kontroversiell frågan är.

27.9.2016

Bobäcks marthor värmer babyfötter

På hösten för ett år sedan började Bobäcks marthor sticka sockor åt nyfödda i Kyrkslätt. Nu delas de små pastellfärgade gåvorna ut i samband med att barn i Kyrkslätt blir döpta.