Agneta Sjöblom

Senast publicerade artiklar

13.8.2018

På paddelbräda till Sverige

Ståpaddling är en passion för Svartåbon Mia Grandell. Nyligen paddlade hon den 60 kilometer långa sträckan mellan Vasa och Umeå.

21.6.2018

Åprojekt i startgroparna i Snappertuna

Kustområdet utanför Raseborgs å i Snappertuna klassas som ett av de sämst mående i hela Finland. Pengar för åtgärder finns och det av stadens miljöbyrå initierade vattenvårdsprojektet kommer snart att starta.

19.6.2018

Förnyat Faces intar Karis centrum

Faces byter i år format och plats och blir en öppen cityfestival i centrum av Karis. Festivalen som ordnas för tjugoförsta gången går av stapeln den 27 till 29 juli.

14.6.2018

Husbilslivet lockar allt fler

Det är populärt med husbil. Till dem som insett tjusningen hör Ekenäsborna Marja-Leena och Håkan Wendelin.

10.6.2018

Brukspatronen tillbaka på teaterscenen

Teatteri Provinssi med producent Seppo Suominen i spetsen tog över ansvaret för teaterverksamheten i Svartå i fjol.

8.6.2018

Frukostträff med fräs i

Motorcyklister och mopedister har chans att äta sin morgongröt med likasinnade då Bikers' Breakfast ordnas i Horsbäck på lördag.

3.6.2018

Resor i egen regi

Resandet är både jobb och fritid för Matkahaukkas Hilkka Lindqvist. – Man kan väl kanske kalla det här för mitt kall, säger hon.

30.5.2018

Snart får Eurydike bada igen

Efter några torra år kommer Eurydike-statyn i Karis snart att åter vara i sitt rätta element. Springbrunnen utanför det före detta stadshuset har rustats upp på talko och invigs med festligheter på torsdag.

27.5.2018

Gymnasier gjorde gemensam sak av naturvetenskap

Projektet Naturens rikedomar har i tre års tid gett studerande från västnyländska gymnasier möjlighet att förkovra sig i de naturvetenskapliga ämnena.

8.5.2018

Öppet hus-succé får fortsättning

Även i sommar öppnar privatpersoner i Karis och Billnäs upp sina hem för allmänheten då evenemanget Karis Suomen Paris återkommer den 4 och 5 augusti.

5.4.2018

Semester och hoj

Semestertider hägrar i horisonten och resplaner smids på olika håll. För raseborgarna Mikaela och Frank Westerlund finns på den fronten numera bara ett alternativ – motorcykelsemester.

29.3.2018

Skumt på gång i Stora Smedjan

– Vi vill erbjuda något nytt och få in den alternativa kulturen i stadsbilden i Raseborg, säger Alfons Grönqvist, Jonas Grönqvist, Jens Heinström och Fredrik Öblom.

27.3.2018

Lilla Luckan ger lyft åt barnkulturen i Raseborg

Barnkultur står i centrum i Lilla Luckan Raseborg som öppnar i Fokushuset i Karis den här veckan. Förutom kulturaktiviteter, sagostunder och pysselverkstäder för barn och barnfamiljer utlovas bland annat föreläsningar och diskussioner för dem som jobbar med barn.

24.3.2018

Kafédröm gick i uppfyllelse

Sedan början av mars drivs Kaffestugan vid gågatan i Karis av Johanna Hildén.

20.3.2018

Säl och skarv konkurrerar ut yrkesfiskaren

Säl och skarv gör livet svårt för yrkesfiskarna. I takt med att skarv- och sälpopulationen ökat har lönsamheten försämrats och yrkeskåren krympt.