Agneta Sjöblom

Senast publicerade artiklar

17.8.2019

Ankpengar växlades in till sommarläger

Köpte du en lott i Karis Lions Ankrace i fjol? Förutom ankorna har nu också intäkterna nått mål och omvandlats till en veckas lägervistelse för barn i behov av uppmuntran och stöd.

Premium

11.5.2019

Pojohuset som blev viktig samlingsplats för Karisborna

Antkärrhuset är rikt på historia. Att huset finns bevarat och i dag står i Strandparken i Karis är resultatet av insatser och ansträngningar från många håll.

Premium

13.12.2018

Svartåborna belönade sin butik

Svartå byaråds vandringspris tilldelas i år den lokala K-affären. Butiken får beröm för sitt stora urval produkter, sin kundnära köpman och härliga personal.

Premium

4.12.2018

Lärkkullas musikalstuderande gör sig redo för scen

Lärkkulla folkakademis musikalsatsning visade sig vara ett lyckat drag. Den nya utbildningen har lockat till sig talanger från när och fjärran som nu gör sig redo för sin första gemensamma show.

25.10.2018

En guldgruva till garderob

Västnyländska ungdomsringens teatergarderob har med åren vuxit sig enorm. Klädskatten som förvaras i Tryckeriteaterns källare är tillgänglig också för allmänheten.

6.10.2018

Karis fick tillskott i form av bistro

Restauranglokalen i Fokushuset i Karis har verksamhet igen. Oswald’s Bistro heter det nya matstället som drivs av gamla bekanta.

30.9.2018

Ny skomakare tar över i Karis

Skomakartraditionen vid Köpmansgatan får fortsättning. Efter drygt 38 år i branschen ger Jarmo Aaltonen över verksamheten till Edward Heinänen.

13.8.2018

På paddelbräda till Sverige

Ståpaddling är en passion för Svartåbon Mia Grandell. Nyligen paddlade hon den 60 kilometer långa sträckan mellan Vasa och Umeå.

21.6.2018

Åprojekt i startgroparna i Snappertuna

Kustområdet utanför Raseborgs å i Snappertuna klassas som ett av de sämst mående i hela Finland. Pengar för åtgärder finns och det av stadens miljöbyrå initierade vattenvårdsprojektet kommer snart att starta.

19.6.2018

Förnyat Faces intar Karis centrum

Faces byter i år format och plats och blir en öppen cityfestival i centrum av Karis. Festivalen som ordnas för tjugoförsta gången går av stapeln den 27 till 29 juli.

14.6.2018

Husbilslivet lockar allt fler

Det är populärt med husbil. Till dem som insett tjusningen hör Ekenäsborna Marja-Leena och Håkan Wendelin.

10.6.2018

Brukspatronen tillbaka på teaterscenen

Teatteri Provinssi med producent Seppo Suominen i spetsen tog över ansvaret för teaterverksamheten i Svartå i fjol.

8.6.2018

Frukostträff med fräs i

Motorcyklister och mopedister har chans att äta sin morgongröt med likasinnade då Bikers' Breakfast ordnas i Horsbäck på lördag.

3.6.2018

Resor i egen regi

Resandet är både jobb och fritid för Matkahaukkas Hilkka Lindqvist. – Man kan väl kanske kalla det här för mitt kall, säger hon.