Frågor och svar

Inga sökresultat
  • Premiuminnehållet
  • VN Nyheter & HBL 365
  • Vastranyland.fi
  • Prenumerationer
  • Företagskunder
  • Studerande
  • Kundservice

Vanligaste frågorna

Varför kan jag inte mera logga in med mitt kundnummer och postnummer?

Inloggningen med kundnummer fungerade endast för e-tidningen på webben. När du loggar in med din e-post adress och ditt lösenord, kan du även använda samma inloggningsuppgifter för våra appar och för Mitt konto.

Varför måste jag ha en prenumeration att läsa en del av artiklarna?

En del av vårt material är endast tillgängligt för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Vi markerar sådana artiklar med markering PREMIUM. Du kan teckna en prenumeration för att få tillgång till Premiummaterialet. Gör din beställning på https://prenumerera.ksfmedia.fi/#/vn.

Hur kopplar jag ihop mitt kundnummer med mitt konto?

Ta kontakt med kundservice på pren@ksfmedia.fi eller tfn 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00).

Jag läser VN på papper. Varför ska jag betala 5 euro mer per månad 
för HBL 365?

Appen HBL 365 är en ny digital tjänst som kan köpas separat. HBL 365 erbjuder en läsupplevelse som är optimerad för smarttelefoner och pekplattor och där det ingår nyheter och olika digitala läspaket. I HBL 365 ingår också alla e-tidningarna: Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland och HBLJunior.

Vad är minimitid för tillfällig adressförändring

Tillfällig adressändring kan endast göras för sju dagar eller längre.

Jag prenumererar på Västra Nyland, kan jag läsa e-tidningen utan app?

Ja, som prenumerant kan du läsa e-tidningen här och i HBL 365 även om du inte betalar för det övriga innehållet.

Premiuminnehållet

Vad ska jag göra för att kunna läsa Premiummaterialet?

För att läsa Premiummaterialet behöver du vara prenumerant. Du kan teckna en prenumeration här.

Hur betalar jag min Premium-beställning?

Du kan betala din prenumeration med kreditkort, nätbank eller räkning. Du kan välja mellan 1, 3, 4, 6 eller 12 månaders faktureringsintervall. Faktureringsintervallet med kreditkort är alltid 1 månad. Beställningen förnyas automatiskt om den inte annulleras i tid.

Jag är redan prenumerant, betyder det att jag har tillgång till Premiummaterialet?

Ja. Premiuminnehållet är en del av alla prenumerationer.

Jag är prenumerant, men kommer ändå inte åt Premiuminnehållet. Vad ska jag göra?

För att kunna läsa vårt Premiuminnehåll bör du ha ett digitalt konto. Det digitala kontot bör även vara kopplat till din prenumeration. Var vänlig och kontakta kundservice ifall ditt digitala konto inte är kopplat till din prenumeration.

Hur gör jag för att säga upp min Premiumprenumeration?

För att avsluta din prenumeration loggar du in på Mitt Konto, klickar på “Avsluta din prenumeration” och fyller i formuläret.

Jag har glömt mitt lösenord och kan inte logga in. Vad ska jag göra?

Du kan återställa ditt lösenord här.

VN Nyheter & HBL 365

Hur installerar jag appen VN Nyheter och/eller HBL 365?

iOS-enheter: Öppna App Store-applikationen. Sök efter appen “HBL 365” och/eller appen “VN Nyheter” och installera. Du hittar nu appen på din hemskärm.

Så tar du HBL 365 i bruk med iOS:

Android-enheter: Öppna Play Butik-applikationen. Sök efter appen “HBL 365” och/eller appen “VN Nyheter”. Tryck på “Installera”. Du hittar nu appen i din applista.

Så tar du HBL 365 i bruk med Android:

Kostar det att ladda ner apparna HBL 365 och VN Nyheter?

Nej, apparna är gratis att ladda ned. I appen VN Nyheter är en del av innhållet öppet för alla. Premiumartiklar kräver en premiumprenumeration. För att läsa e-tidningarna och nyheterna i appen HBL 365, måste du ha en HBL 365-prenumeration eller en prenumeration på papperstidningen.

Vad är det för skillnad på apparna HBL 365 och VN Nyheter?

Appen HBL 365 är designad speciellt för e-tidningarna. I appen hittar man lätt de senaste numren av tidningarna Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland och HBLJunior. I appen finns också de senaste nyheterna från tidningarnas webbsidor.

För att läsa alla e-tidningarna i appen HBL 365 måste du ha en HBL 365-prenumeration eller en en prenumeration på tidningen HBL. Om du har en prenumeration på tidningen Västra Nyland kan du endast läsa Västra Nyland som e-tidning i appen. Du hittar de olika prenumerationsalternativen här.

I appen VN Nyheter hittar du alla nyheter som publicerats på vastranyland.fi. Appen är för dig som alltid vill ha senaste nytt och som vill vara först att veta då något intressant händer. I appen hittar du lätt första sidans nyheter, de senaste nyheterna och nyheter från olika avdelningar. Du kan också aktivera pushnotiser för att få meddelanden när vi publicerar något viktigt.

I appen finns mycket innehåll som är gratis att läsa utan ett inloggning. För att läsa premiumartiklar måste du ha en prenumeration. Du hittar de olika prenumerationsalternativen här.

Måste jag ha en prenumeration för att använda HBL 365 eller VN Nyheter?

För att läsa alla e-tidningarna i appen HBL 365 måste du ha en HBL 365-prenumeration eller en en prenumeration på tidningen HBL. Om du har en prenumeration på tidningen Västra Nyland kan du endast läsa Västra Nyland som e-tidning i appen. Du hittar de olika prenumerationsalternativen här.

I appen VN Nyheter finns mycket innehåll som är gratis att läsa utan ett inloggning. För att läsa premiumartiklar måste du ha en prenumeration. Du hittar de olika prenumerationsalternativen här.

Hur loggar jag in på appen HBL 365/appen VN Nyheter?

På apparna loggar man in med samma användarnamn och lösenord som på VN:s och KSF Medias andra webbtjänster (hbl.fi, vastranyland.fi, ostnyland.fi, konto.ksfmedia.fi och prenumerera.ksfmedia.fi).

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du skapa ett nytt lösenord här: www.vastranyland.fi/losenord

Om du inte kommer ihåg ditt användarnamn ta kontakt med kundservice.

HBL 365 / Android: I menyn i appens övre vänstra hörn hittar du alternativet “Logga in”.

HBL 365 / iOS: I appens nedre kant finns alternativet “Logga in”.

Kan apparna laddas på alla telefoner och plattor?

HBL 365 och VN Nyheter finns att ladda ner för smarttelefoner och pekplattor för iOS och Android). HBL 365-appen kan laddas ner från App store (iOS) och Google Play (Android). VN Nyheter-appen kan laddas ner från App store (iOS) och Google Play (Android).

Hur förstorar jag texten på appen HBL 365 eller appen VN Nyheter?

HBL 365: I tidningsvyn kan du zooma genom att snabbt dubbelknacka på ett område eller svepa två finger från varandra. I textvyn finns en A-symbol där man kan förstora eller förminska texten.

VN Nyheter: I appens inställningarn kan man ställa in textstorleken. Inställningen ändrar storleken i artikelvyn medan startsidorna och undersidorna blir oförändrade.

Kan jag köpa lösnummer i appen HBL 365?

I appen HBL 365 kan man köpa lösnummer som ett köp i appen. Köpet går via enhetens appbutik (Apple App Store eller Google Play-butik). Observera att att du måste vara inloggad på appbutiken med ett konto som har rätt att köpa.

Hur raderar jag en e-tidning i appen HBL 365?

iOS: Tryck på “Hämtade” i appens nedre kant. I vyn som kommer fram finns alla tidningar som laddats ned till enheten. Tryck på “Redigera” uppe till vänster. Du kan välja enskilda tidningar eller alla tidningar. För att ta bort de tidningar du valt, tryck på skräpkorgen uppe till vänster och välj “Radera”.

Du kan också ställa in appen att automatiskt ta bort gamla tidningar. Aktivera funktionen genom att i “Hämtade”-vyn välja skräpkorgen uppe i högra hörnet. Där du kan sen välja önskat intervall.

Android: Välj “Hämtade” i menyn som du hittar uppe i vänstra hörnet. I vyn som kommer fram finns alla tidningar som laddats ned till enheten. Under de tre prickarna uppe till höger kan välja enskilda tidningar eller alla tidningar. För att ta bort de tidningar du valt, tryck på skräpkorgen uppe till vänster.

Du kan också ställa in appen att automatiskt ta bort gamla tidningar. Aktivera funktionen i Inställningar-vyn som du hittar i huvudmenyn. Under alternativet “Ta bort automatiskt publikationer” kan du välja önskat intervall för att radera tidningar.

Appen låser sig eller kraschar. Vad ska jag göra?

Kontrollera först att du har den senaste versionen av appen. Lättast gör du det genom att söka på appen i din appbutik. Om det på appens sida i butiken finns en Uppdatera-knapp, har du inte den senaste versionen. Tryck då på Uppdatera-knappen.

Pröva också att helt stänga appen och öppna den pånytt. Du kan också pröva att logga ut ur appen och logga in pånytt.

Om inget av de ovanstående hjälper kan du ta kontakt med vår kundservice. Men kom ihåg att berätta vilken app det är frågan om och på vilken enhet du använder appen. Det är också bra att nämna vilken version av enhetens operativsystem du använder. Du hittar infomationen i din enhets inställningar.

Hur kan jag beställa eller avbeställa pushnotiser i min app?

VN Nyheter: I appens inställningar kan du ställa in om du vill ha “Nyhetsmeddelanden” (pushnotiser)till din app.

HBL 365 / Android: Under vyn Inställningar i huvudmenyn kan du ställa in om du vill ha aviseringar (pushnotiser).

HBL 365 / iOS: Inställningarna hittar du i telefonens egna inställningar. Där kan du välja om du vill ha notiser.

Jag såg en intressant artikel i appen förra veckan. Hur hittar jag den?

VN Nyheter: I appens nedre kant finns alternativet “Sök” som öppnar en sökfunktion.

HBL 365 / Android: I appen finns vyn “Arkiv” där du kan söka tidningar från en viss dag. Under “Arkivsökning” i menyn går det också att söka artiklar med hjälp av sökord.

HBL 365 / iOS: I appen finns vyn “Arkiv” där du kan söka tidningar från en viss dag. Under vyn “Sök” går det också att söka artiklar med hjälp av sökord.

vastranyland.fi

Var uppdaterar/hanterar jag mitt konto/min profil?

Logga in genom att klicka på “Logga in” brevid personikonen uppe i högra hörnet på sajten.

Hur raderar jag mitt konto?

Ta kontakt med kundservice på pren@ksfmedia.fi eller tfn 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00).

Hur läser jag e-tidningen på vastranyland.fi?

På vastranyland.fi/epaper fhittar du e-tidningen. Logga in med din e-postadress och ditt lösenord för att läsa den. Du behöver ha en prenumeration för att läsa e-tidningen.

Var kan jag läsa gamla vastranyland.fi-artiklar?

Du kommer att kunna söka gamla artiklar på den nya sajten, men de syns tyvärr inte under kategorier som Musik eller Friidrott. Tills vi har hunnit överföra artiklarna från den gamla sajten till den nya kan man söka äldre material på gamla.vastranyland.fi.

Kommer mina vänner att se artiklar som jag läser i mitt Facebookflöde om jag loggar in med mitt Facebookkonto?

Nej, vi publicerar inget till ditt Facebooknyhetsflöde om inte du själv väljer att dela en artikel.

Prenumerationer

Vad ingår i en prenumeration med tryckta tidningen?

I en prenumeration på Västra Nyland ingår den tryckta tidningen, Västra Nyland e-tidningen och sajten vastranyland.fi. E-tidningen kan läsas på vastranyland.fi (med dator, smarttelefon eller pekplatta) och på HBL 365. Du kan beställa här eller genom att ta kontakt med vår kundtjänst.

Jag läser Västra Nyland på papper. Varför ska jag betala 5 euro mer per månad
 för HBL 365?

Appen HBL 365 är en ny digital tjänst som kan köpas separat. HBL 365 erbjuder en läsupplevelse som är optimerad för smarttelefoner och pekplattor och där det ingår nyheter och olika digitala läspaket. I HBL 365 ingår också alla e-tidningarna: Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland.

Jag prenumererar på Västra Nyland, kan jag läsa e-tidningen utan app?

Ja, som prenumerant kan du läsa e-tidningen på vastranyland.fi och
i HBL 365 även om du inte betalar för det övriga innehållet.

Ska jag ha två olika konton för att komma åt innehållet: ett för appen och ett för sajten?

Ett konto fungerar för både appen och sajten.

Hur prenumererar jag?

vastranyland.fi/prenumerera kan du teckna en prenumeration och där hittar du Västra Nylands olika prenumerationspaket och mera instruktioner.

Kan man prenumerera enbart på den tryckta tidningen?

Västra Nyland digitala utbud ingår alltid automatiskt i en prenumeration på den tryckta tidningen.

Hur avbeställer jag min Västra Nyland-prenumeration?

Ifall du vill säga upp din fortlöpande prenumeration helt och hållet är det bäst att du kontaktar vår kundservice per telefon 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00). Att lämna sin faktura obetald räcker inte som uppsägning. Efter att du sagt upp din prenumeration får du ännu en slutfaktura på de tidningar som har levererats till dig under pågående faktureringsperiod.

Hur sätter jag min tidning på uppehåll?

Om du t.ex. ska åka på resa behöver du inte avbeställa din tidning helt utan du kan göra ett uppehåll i din prenumeration. Uppehållet måste vara minst en vecka och högst 3 månader långt. Under uppehållstiden har kunden tillgång till e-tidningen (och till HBL 365-tjänsten i fråga om prenumerationer på HBL Hufvudstadsbladet). E-tidningen kan ej sättas på uppehåll. HBL har rätt att av kunden uppbära en skälig avgift för administrationen av uppehållet på den tryckta tidningen, vilket i praktiken sker genom att ingen kompensation (förlängning av prenumerationsperioden) ges för uppehållets sju första dagar. Tidsbundna prenumerationer kompenseras ej för uppehållstiden.

Kan man betala sin prenumeration i flera rater?

Om du har en fortlöpande prenumeration kan du betala den för 12, 6 eller 3 månader i taget.

Hur betalar jag min prenumeration?

Du kan betala din prenumeration med kreditkort, nätbank eller faktura.

Kan man ge Västra Nyland som gåva?

Det går bra att ge en Västra Nyland prenumeration som gåva, en tidning är en nyttig present. Om du vill ge tidningen som gåva, kontakta kundservice tfn 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00) eller pren@ksfmedia.fi.Tidningen skickas till mottagaren och fakturan till gåvogivaren. Västra Nyland e-tidningen ingår också om du ger Västra Nyland som gåva. För att mottagaren ska få tillgång till e-tidningen, måste du ge oss mottagarens e-postadress. Mottagaren får ett e-postmeddelande om sitt digitala konto den dagen prenumerationen träder i kraft. Du kan ge Västra Nyland som gåva även om du själv inte är prenumerant på tidningen.

Jag bor utomlands. Kan jag prenumerera på Västra Nyland?

Ja, du kan prenumerera på digitala VN Premium via webben om du bor i Sverige, Norge eller Danmark. Prenumerera via vastranyland.fi/prenumerera. För prenumerationer på papperstidningen kontakta kundservice tfn +358 (0)9 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00) eller pren@ksfmedia.fi. Utlandsporto tillkommer på prenumerationer på papperstidningen

Jag har glömt mitt lösenord. Hur får jag ett nytt?

.Du kan skapa ett nytt lösenord här

Företagskunder

Hur prenumererar företagskunder?

Ta kontakt med vår kundservice via pren@ksfmedia.fi eller tfn 09 1253 500.

Hur gör företagskundsprenumeranter för att få tillgång till Västra Nyland:s digitala utbud?

Gå in till vastranyland.fi och logga in med ditt digitala konto. Om du inte har ett digitalt konto, kan du kontakta kundservice. Ditt kundnummer hittar du på fakturan. Observera, att tillgången till Västra Nyland:s e-tidning gäller för personligt bruk. Tillgång för fler än fem person i företag, skolor eller dylikt förutsätter ett separat avtal (kontakta kundservice för tilläggsinformation).

Kan företag, myndigheter, kommuner och organisationer prenumerera och läsa Västra Nyland digitalt?

Ja. Priset fastställs utifrån hur många som använder den digitala prenumerationen inom företaget. Betalning görs via faktura. För att kunna lägga upp tjänsten behöver vi företagets namn, företagets faktureringsadress, företagets IP-nummer, antalet personer inom företaget som kommer att använda tjänsten och den tidpunkt då man önskar att tjänsten ska öppnas. För att beställa tjänsten ta kontakt med kundservice på tfn 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00) eller pren@ksfmedia.fi.

Studerande

Vem får studierabatt?

Alla studerande beviljas 50% studierabatt på papperstidningen och vårt digitala utbud. Du gör enkelt en prenumeration på ksfmedia.fi/studierabatt.

Hur bevisar jag att jag är studerande?

När du prenumererar ange läroanstaltens namn, studiekortets nummer, födelseår och året då du började studera. Fr.o.m. andra studieåret måste du i början av den nya terminen i september skicka in ett intyg (per e-post eller post) till Västra Nyland:s kundservice.

Kundservice

Hur ändrar jag mina uppgifter?

Logga in på Mitt Konto. Där kan du uppdatera dina uppgifter.

Hur gör jag en tillfällig adressändring?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och länken “Gör tillfällig adressändring”.

Hur gör jag en permanent adressändring?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och under Mina uppgifter kan du ändra din permanenta adress.

Hur sätter jag tidningen på uppehåll?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och länken “Gör uppehåll”.

Hur snabbt träder ändringar som jag gjort på min prenumeration i kraft?

Alla förändringar behandlas så fort som möligt, dock senast inom tre vardagar.

Var hittar jag mitt kundnummer?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du ditt kundnummer. Kundnumret finns också på varje faktura. Om du inte hittar detta, kan du kontakta kundservice, tfn 09 1253 500 (mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00. På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00) eller pren@ksfmedia.fi.

Varför fick jag ingen Västra Nyland i dag?

Kontaktuppgifterna för utebliven tidning finns href=”https://www.vastranyland.fi/ingen-tidning/”>här. Dessutom finns uppgifterna i varje nummer av Västra Nyland på nästsista sidan.

Vad används mina kunduppgifter till?

Korrekta adressuppgifter är viktiga för att tidningen och annan post når fram. De som inte är prenumeranter kan ibland få nyttiga erbjudanden av oss. Om du inte vill ha erbjudanden kan du kontakta vår kundservice. Som kund har du rätt att kontrollera vilka uppgifter vi har om dig i vårt kundregister. KSF Media ger inte ut kunduppgifter till utomstående. Fullständig information om våra kund-, prenumerations- och användarvillkor hittar du på sidan HBL.fi/kundservice.

Ta kontakt

Prenumerationer
Sköt ditt ärende på Mitt konto.
E-post: pren@ksfmedia.fi
mån-fre kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00.
På onsdagar stänger kundservice kl. 15.00

Annonsera
E-post: annons@vastranyland.fi

Hur läser jag Västra Nyland digitalt?

Hur använder jag sajten? Hur får jag tillgång till appen HBL 365? Jag har glömt mitt lösenord, vad ska jag göra? Var hittar jag mitt kundnummer? Läs mer på Frågor och Svar »

Frågor och svar om prenumerationer

Vad ingår i en prenumeration? Kan man teckna en veckoslutsprenumeration? Läs mer på Frågor och Svar »