Frågor och svar

Inga sökresultat
 • Premiuminnehållet
 • HBL 365
 • Vastranyland.fi
 • Prenumerationer
 • Företagskunder
 • Studerande
 • Kundservice

Vanligaste frågorna

Varför kan jag inte mera logga in med mitt kundnummer och postnummer?

Inloggningen med kundnummer fungerade endast för e-tidningen på webben. När du loggar in med din e-post adress och ditt lösenord, kan du även använda samma inloggningsuppgifter för våra applikationer eller för Mitt konto.

Varför måste jag ha en prenumeration att läsa en del av artiklarna?

En del av vårt material är endast tillgängligt för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Vi markerar sådana artiklar med markering PREMIUM. Du kan teckna en prenumeration för att få tillgång till Premiummaterialet. Gör din beställning på https://prenumerera.ksfmedia.fi/#/vn.

Hur kopplar jag ihop mitt kundnummer med mitt konto?

Ta kontakt med kundtjänsten på pren@hbl.fi eller tfn 09 1253 500 (vard. Kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00).

Jag läser VN på papper. Varför ska jag betala 5 euro mer per månad 
för HBL 365?

Appen HBL 365 är en ny digital tjänst som kan köpas separat. HBL 365 erbjuder en läsupplevelse som är optimerad för smarttelefoner och pekplattor och där det ingår nyheter och olika digitala läspaket. I HBL 365 ingår också alla e-tidningarna: Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland.

Vad är minimitid för tillfällig adressförändring

Tillfällig adressändring kan endast göras för sju dagar eller längre.

Jag prenumererar på Västra Nyland, kan jag läsa e-tidningen utan app?

Ja, som prenumerant kan du läsa e-tidningen på vastranyland.fi och i HBL 365 även om du inte betalar för det övriga innehållet.

Premiuminnehållet

Vad ska jag göra för att kunna läsa Premiummaterialet?

För att läsa Premiummaterialet behöver du vara prenumerant. Du kan teckna en prenumeration för att få tillgång till Premiummaterialet. Gör din beställning på https://prenumerera.ksfmedia.fi/#/vn.

Hur betalar jag min Premium-beställning?

Du kan betala din prenumeration med kreditkort, nätbank eller räkning. Du kan välja mellan 1, 3, 4, 6 eller 12 månaders faktureringsintervall. Faktureringsintervallet med kreditkort är alltid 1 månad. Beställningen förnyas automatiskt om den inte annulleras i tid.

Jag är redan prenumerant, betyder det att jag har tillgång till Premiummaterialet?

Ja. Premiuminnehållet är en del av alla prenumerationer.

Jag är prenumerant, men kommer ändå inte åt Premiuminnehållet. Vad ska jag göra?

För att kunna läsa vårt Premiuminnehåll bör du ha ett digitalt konto. Det digitala kontot bör även vara kopplat till din prenumeration. Var vänlig och kontakta kundservice ifall ditt digitala konto inte är kopplat till din prenumeration.

Hur gör jag för att säga upp min Premiumprenumeration?

För att avsluta din prenumeration bör du logga in på Mitt Konto, där du hittar ett formulär där det finns kontaktuppgifter till vår kundservice. Kundservice sköter alla annulleringar av prenumerationer.

Jag har glömt mitt lösenord och kan inte logga in. Vad ska jag göra?

Du kan ändra ditt lösenord på adressen https://www.hbl.fi/losenord/

HBL 365

Vad ingår i HBL 365?

I HBL 365 hittar du nyhetsflöden från HBL, Västra Nyland och Östnyland. Här finns också alla tre e-tidningarna HBL, VN och ÖN samt videor, livsstilsinnehåll och vädret.

Kostar det att ladda ner HBL 365?

Nej, det är gratis att ladda ner HBL 365. För att läsa innehållet i appen måste man ha en giltig prenumeration. Prenumererar du på papperstidningen, har du tillgång till din e-tidning.

Kan appen laddas på alla telefoner och plattor?

HBL 365 finns att ladda ner för smarttelefoner och pekplattor för iOS (version 8.1+), Android (version 4.1+) och Windows Phone 8 (version 8+). Appen kan laddas ner från App store (iOS), Google Play (Android) och Windows store (Windows Phone).

Kan jag förstora texten på e-tidningen i HBL 365?

Det är möjligt att förstora texten på iOS. Gå till inställningar i din iPad/iPhone och sök upp “HBL 365”-appen. Klicka på “Zoomaus” och välj “Suurin”. Nu kan du zooma i e-tidningen genom att dubbelknacka eller “knipa” på skärmen. Funktionen kommer också till Android inom kort.

Appen tar mycket minne, hur åtgärdar jag?

Om man uppdaterade från den gamla appen kan det ha blivit kvar gamla drivrutiner vilka orsakar att appen tar mycket minne som inte går att tömma. Detta fixas med att avinstallera appen och sedan installera den på nytt.

Kan jag ladda appen på en dator?

Nej, appen kan endast laddas på smarttelefoner och pekplattor.

Kan jag betala HBL 365 endast med kreditkort?

Man kan betala HBL 365 endast med kreditkort.

Vem kan se en artikel som jag delar i appen?

När du skickar en länk till någon som inte har appen kan hen läsa artikeln på sajten.

Jag läser Västra Nyland e-tidningen på min iPad. Hur kommer jag tillbaka till appens meny?

Knip ihop skärmen så ser du Stäng uppe i högra hörnet.

Hur raderar jag en e-tidning?

Det är bra att radera lästa tidningar regelbundet för att frigöra minne.

I Android går du till nedladdningar längst ner i kategorin Tidningar. Tryck på den tidning du vill radera, sedan får du frågan om du vill radera innehållet.

I Apple (iOS) går du till nedladdningar längst ner i kategorin Tidningar. Tryck på den tidning du vill radera, sedan får du frågan om du vill radera innehållet. Du kan också välja “Radera äldre tidningar” på Inställningar-sidan.

I Windows väljer du “Radera allt lagrat innehåll” på inställningar-sidan.

Appen låser sig eller kraschar. Vad ska jag göra?

Börja med att starta om appen. Om den ber dig skicka felrapport, gör det så får vi snabbt kännedom om problemet. Om problemet kvarstår kan du kontakta vår kundservice.

Hur får jag nyhetsmeddelanden?

Android: Android: Under fliken Inställningar i din app kan du kruxa för nyhetsmeddelanden. Du kan också välja mellan vilka klockslag du vill ta emot nyhetsmeddelanden.

iOS: Inställningarna hittar du i telefonens egna inställningar, inte i applikationen. Du kan justera:

 • Location (på/av)
 • Notifications (hur de skall bete sig, tex ljud och/eller placering)
 • Background app refresh
 • Use mobile data or not

Windows: Under fliken Inställningar i din app kan du kruxa för nyhetsmeddelanden. Du kan välja mellan vilka klockslag du vill ta emot pushnotiserna.

Jag såg en intressant artikel i appen förra veckan. Hur hittar jag den?

Använd sökfunktionen på HBL.fi

vastranyland.fi

Varför måste jag registrera mig?

Registrering behövs för att hantera prenumerationer och att erbjuda en personifierad användarupplevelse samt bygga en välfungerande produkt som motsvarar de behov som användarna har.

Vilka uppgifter samlas in? Hur används mina uppgifter?

Vi samlar den sedvanliga informationen om trafiken på våra digitala tjänster, för att kunna mäta användningen av tjänsten och problemsöka när tekniska problem uppstår. Dessutom används informationen för att rikta innehåll och annonser till användaren. Vi överlåter inte personlig information till tredje parter. För att komma åt materialet på webbtjänsten behöver användaren till en början endast uppge e-postadress, födelsetid och kön.

Vilka uppgifter kommer att synas om jag kommenterar en artikel? / Kommer mitt riktiga namn att synas då jag kommenterar en artikel?

När du kommenterar en artikel används det namn som du skrivit i fältet “Signatur för kommentarer” i din profil på vastranyland.fi/konto. Om fältet är tomt kommenterar du som “Anonym”, inte med ditt eget namn.

Var uppdaterar/hanterar jag mitt konto/min profil?

Logga in och klicka på personikonen uppe i högra hörnet på sajten.

Hur raderar jag mitt konto?

Kontot deaktiveras från profilsidan >> vastranyland.fi/konto.

Hur läser jag e-tidningen på vastranyland.fi?

Logga in med din e-postadress och ditt lösenord på vastranyland.fi för att läsa e-tidningen. Länken till e-tidningarna hittar du i menybalken uppe på sidan. Du behöver en prenumeration för att läsa e-tidningen.

Varför kan jag inte mera logga in med mitt kundnummer och postnummer?

Inloggningen med kundnummer fungerade endast för e-tidningen på webben. När du loggar in med din e-post adress och ditt lösenord, kan du även använda samma inloggningsuppgifter för våra applikationer eller för Mitt konto.

Hur printar jag ut korsordet?

Logga in på vastranyland.fi och öppna den e-tidning som innehåller korsordet du vill printa ut. Bläddra till sidan med korsordet och tryck sedan på knappen med de tre vita linjerna. I menyn som öppnas upp finns det längst ner på sidan en knapp som säger “Skriv ut” på det språk ditt operativsystem använder.

Vad är Mina nyheter?

Genom att följa olika ämnesord, till exempel Fiske eller Esbo får du se ett skräddarsytt nyhetsflöde när du byter från Redaktionens val till Mina nyheter. Du kan lätt lägga till och ta bort ämnesord.

Var kan jag läsa gamla vastranyland.fi-artiklar?

Du kommer att kunna söka gamla artiklar på den nya sajten, men de syns tyvärr inte under kategorier som Musik eller Friidrott. Tills vi har hunnit överföra artiklarna från den gamla sajten till den nya kan man söka äldre material på gamla.vastranyland.fi.

Kommer mina vänner att se artiklar som jag läser i mitt Facebookflöde om jag loggar in med mitt Facebookkonto?

Nej, vi publicerar inget till ditt Facebooknyhetsflöde om inte du själv väljer att dela en artikel.

Prenumerationer

Vad ingår i en prenumeration med tryckta tidningen?

I en prenumeration på Västra Nyland ingår den tryckta tidningen, Västra Nyland e-tidningen och sajten vastranyland.fi. E-tidningen kan läsas på vastranyland.fi (med dator, smarttelefon eller pekplatta) och på HBL 365. För att få tillgång till det digitala utbudet måste en prenumerant registrera ett digitalt konto för KSF Medias digitala utbud.

Jag läser Västra Nyland på papper. Varför ska jag betala 5 euro mer per månad
 för HBL 365?

Appen HBL 365 är en ny digital tjänst som kan köpas separat. HBL 365 erbjuder en läsupplevelse som är optimerad för smarttelefoner och pekplattor och där det ingår nyheter och olika digitala läspaket. I HBL 365 ingår också alla e-tidningarna: Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland.

Jag prenumererar på Västra Nyland, kan jag läsa e-tidningen utan app?

Ja, som prenumerant kan du läsa e-tidningen på vastranyland.fi och
i HBL 365 även om du inte betalar för det övriga innehållet.

Ska jag ha två olika konton för att komma åt innehållet: ett för appen och ett för sajten?

Ett konto fungerar för både appen och sajten.

Hur prenumererar jag?

vastranyland.fi/prenumerera hittar du Västra Nylands olika prenumerationspaket och mera instruktioner.

Kan man prenumerera enbart på den tryckta tidningen?

Västra Nyland digitala utbud ingår alltid automatiskt i en prenumeration på den tryckta tidningen.

Hur avbeställer jag min Västra Nyland-prenumeration?

Ifall du vill säga upp din fortlöpande prenumeration helt och hållet är det bäst att du kontaktar vår kundservice per telefon 09 1253 500 (vard. Kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00). Att lämna sin faktura obetald räcker inte som uppsägning. Efter att du sagt upp din prenumeration får du ännu en slutfaktura på de tidningar som har levererats till dig under pågående faktureringsperiod.

Hur sätter jag min tidning på uppehåll?

Om du t.ex. ska åka på resa behöver du inte avbeställa din tidning helt utan du kan göra ett uppehåll i din prenumeration. Uppehållet måste vara minst en vecka och högst 3 månader långt. Under uppehållstiden har kunden tillgång till e-tidningen (och till HBL 365-tjänsten i fråga om prenumerationer på HBL Hufvudstadsbladet) högst två (2) veckor gratis. E-tidningen kan ej sättas på uppehåll. HBL har rätt att av kunden uppbära en skälig avgift för administrationen av uppehållet på den tryckta tidningen, vilket i praktiken sker genom att ingen kompensation (förlängning av prenumerationsperioden) ges för uppehållets sju första dagar. Tidsbundna prenumerationer kompenseras ej för uppehållstiden.

Kan man betala sin prenumeration i flera rater?

Om du har en fortlöpande prenumeration kan du betala den för 12, 6 eller 3 månader i taget.

Hur betalar jag min prenumeration?

En prenumeration kan betalas antingen med faktura eller som återkommande kreditkortsdebitering.

Kan man ge Västra Nyland som gåva?

Det går bra att ge en Västra Nyland prenumeration som gåva, en tidning är en nyttig present. Om du vill ge tidningen som gåva, kontakta kundservice tfn 09 1253 500 (vard. Kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00) eller pren@vastranyland.fi. Tidningen skickas till mottagaren och fakturan till gåvogivaren. Västra Nyland e-tidningen ingår också om du ger Västra Nyland som gåva. För att mottagaren ska få tillgång till e-tidningen, måste du ge oss mottagarens e-postadress. Mottagaren får ett e-postmeddelande om sitt digitala konto den dagen prenumerationen träder i kraft. Du kan ge Västra Nyland som gåva även om du själv inte är prenumerant på tidningen.

Jag bor utomlands. Kan jag prenumerera på Västra Nyland?

Ja det kan du. Det går dock inte att prenumerera via vastranyland.fi/prenumerera. Kontakta kundservice tfn 09 1253 500 (vard. Kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00) eller pren@vastranyland.fi.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur får jag ett nytt?

Du kan skapa ett nytt lösenord genom att följa anvisningarna på sidan href="https://www.vastranyland.fi/kundservice/">vastranyland.fi/kundservice → Glömt ditt lösenord?

Företagskunder

Hur prenumererar företagskunder?

Om du inte har prenumererat tidigare och inte har ett kundnummer, kan du prenumerera på adressen href="https://www.vastranyland.fi/prenumerera/">vastranyland.fi/prenumerera.

Hur gör företagskundsprenumeranter för att få tillgång till Västra Nyland:s digitala utbud?

Gå in till vastranyland.fi och logga in med ditt digitala konto. Om du inte har ett digitalt konto, kan du alternativt logga in med ditt kundnummer och postnummer. Ditt kundnummer hittar du på fakturan. Observera, att tillgången till Västra Nyland:s e-tidning gäller för personligt bruk. Tillgång för fler än en person i företag, skolor eller dylikt förutsätter ett separat avtal (kontakta kundservice för tilläggsinformation).

Kan företag, myndigheter, kommuner och organisationer prenumerera och läsa Västra Nyland digitalt?

Ja. Priset fastställs utifrån hur många som använder den digitala prenumerationen inom företaget. Betalning görs via faktura. För att kunna lägga upp tjänsten behöver vi företagets namn, företagets faktureringsadress, företagets IP-nummer, antalet personer inom företaget som kommer att använda tjänsten och den tidpunkt då man önskar att tjänsten ska öppnas. För att beställa tjänsten ta kontakt med kundservice på tfn 09 1253 500 (vard. Kl. 8.00-12.00 och 13.00-16.00) eller pren@vastranyland.fi.

Studerande

Vem får studierabatt?

KSF Media erbjuder inte studierabatt för prenumerationer på tryckta Tidningar. Studierabatt gäller endast för angivna digitala produkter. Läs mer här: http://www.studierabatt.fi/

Hur bevisar jag att jag är studerande?

När du prenumererar ange läroanstaltens namn, studiekortets nummer, födelseår och året då du började studera. Fr.o.m. andra studieåret måste du i början av den nya terminen i september skicka in ett intyg (per e-post eller post) till Västra Nyland:s kundservice.

Kundservice

Hur ändrar jag mina uppgifter?

Logga in på Mitt Konto. Där kan du uppdatera dina uppgifter.

Hur gör jag en tillfällig adressändring?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och länken "Gör tillfällig adressändring".

Hur gör jag en permanent adressändring?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och länken "Gör permanent adressändring".

Hur sätter jag tidningen på uppehåll?

Logga in på Mitt Konto. Där hittar du dina prenumerationer och länken "Gör uppehåll".

Hur snabbt träder ändringar som jag gjort på min prenumeration i kraft?

Alla förändringar behandlas så fort som möligt, dock senast inom tre vardagar.

Var hittar jag mitt kundnummer?

Kundnumret finns på varje faktura, de som har en fortlöpande prenumeration har också sitt kundnummer på förmånskortet. Om du inte hittar dessa, kan du kontakta kundservice, tfn 020 7569 650 eller pren@vastranyland.fi.

Varför fick jag ingen Västra Nyland i dag?

Kontaktuppgifterna finns på adressen vastranyland.fi/kundservice/utan-tidning. Dessutom finns uppgifterna i varje nummer av Västra Nyland på nästsista sidan.

Vad används mina kunduppgifter till?

Korrekta adressuppgifter är viktiga för att tidningen och annan post når fram. De som inte är prenumeranter kan ibland få nyttiga erbjudanden av oss. Om du inte vill ha erbjudanden kan du kontakta vår kundservice. Som kund har du rätt att kontrollera vilka uppgifter vi har om dig i vårt kundregister. KSF Media ger inte ut kunduppgifter till utomstående. Fullständig information om våra kund-, prenumerations- och användarvillkor hittar du på sidan HBL.fi/kundservice.

Ta kontakt

Prenumerationer
Sköt ditt ärende på Mitt konto.
E-post: pren@vastranyland.fi
mån-fre kl. 8.00-16.00

Annonsera
019 222 888
E-post: annons@vastranyland.fi

Hur läser jag Västra Nyland digitalt?

Hur använder jag sajten? Hur får jag tillgång till appen HBL 365? Jag har glömt mitt lösenord, vad ska jag göra? Var hittar jag mitt kundnummer? Läs mer på Frågor och Svar »

Frågor och svar om prenumerationer

Vad ingår i en prenumeration? Kan man teckna en veckoslutsprenumeration? Läs mer på Frågor och Svar »