Wickström nöjd med de första röstresultaten: "De här siffrorna skulle ge mig andra suppleantplats"

Allvarsam. Henrik Wickström bekantar sig med sitt första personliga resultat efter förhandsrösterna tillsammans med sin kampanjledare Waldemar Kvarnström på valvakan på Wilhelmsdal. Bild: Mira Strandberg

Efter sex intensiva veckor, kring 150 tillställningar och otaliga människomöten är Henrik Wickström spänd och förväntansfull. Valdagen har han ägnat åt att ordna med serveringen till sin valvaka.

Enligt de första uppgifter som publicerades om valresultatet hade Henrik Wickström fått 461 förhandsröster, 221 av dem i Ingå.

– Jag är tacksam för det här, det ser ut att jag är i täten. Många av de områden som är starka för mig saknas ännu, sade Wickström när Raseborgs, Sjundeås och största delen av Ingås röster var oräknade.

Spännande. Henrik Wickströms stödtrupper följde spända med de första resultaten. Bild: Mira Strandberg

Vid valvakan i Wilhelmsdal blev det ändå spontana applåder då de första resultaten placerade Wickström på andra suppleantplats i riksdagen.

– Det är inte så illa, sade Wickström.

Behövs nytänk

En av dem som följt honom under kampanjen är Tom Dahlin från Täkter.

– Det är spännande i kväll. Henrik har gjort en fin kampanj som har synts i hela Nyland, säger han.

– Det är klart att vi stöder honom, det är ju egen pojke från egen by! Och han är bra, säger Sonja Eklund-Dahlin.

Patrik Limnell har kommit till Ingå från Grankulla för att stödja Wickström. Han och Jochim Donner har fungerat som bakgrundskrafter i Wickströms kampanj.

– Han är en ung och framgångsrik kille som kommer att gå långt. Jag tror på honom, säger Limnell.

– Henrik är jätteaktiv och ger inte upp, säger Donner.

Wickström säger själv att det här valet har tagit fram många starka unga kandidater som har goda chanser att bli invalda.

– Jag tycker att jag under kampanjen har lyckats hämta fram att det behövs nytänk och nya personer i riksdagen. Och jag skulle också gärna se en bredare åldersfördelning i riksdagen, säger han.

Mer läsning