Wegelius Kammarstråkar ger konsert i Ekenäs

Bild: Pirvat

Ekenäs Konsertgarantiförening ordnar en konsert med nordisk musik för stråkorkester. På programmet står Järnefelt, Sibelius Wessman och Grieg.

Vid konserten "Grevinnans konterfej" uppträder Wegelius Kammarstråkar med violinisten Frida Backman som solist. Konsertmästare är Annemarie Åström.

Vi får höra tre kompositioner av Armas Järnefelt: Adagio för soloviolin och stråkorkester, Hyljätyn valitus, Aamulla varhain och den alltid lika underbara Berceuse för soloviolin och stråkorkester.

Av Antti Soininen får vi höra Lojosviten för stråkar. Antti Soininen är lärare i Raseborgs musikinstitut och bland annat dirigent för Raseborgs Sinfonietta. Harri Wessman har komponerat en Concertino för violin och stråkorkester kallad Beckmessers messanza. Efter pausen följer tre stycken av Jean Sibelius: Karakteristisk svit för stråkorkester och harpa, Grevinnans konterfej för recitation och stråkorkester, och slutligen Ett ensamt skidspår för recitation, stråkorkester och harpa. Som recitatör medverkar konsertgarantiföreningens impressario Folke Gräsbeck. Kvällen kulminerar i Edvard Griegs Holbergsvit.

Snåresalen, Ekenäs, söndagen den 15 mars klockan 18.

Mer läsning