Visst läste du de här artiklarna? Annars tycker vi att du ska göra det nu

Ida Akkila (t.v), Nando de Bruijn och Timja Shemeikka hörde till dem som deltog i fredagens prideparad i Karis. Bild: Jesper Sundström

Här hittar du några av den senaste veckans mest lästa artiklar på Västis webbsida och även artiklar som redaktionen tycker att du ska läsa.

PRIDE. Raseborg Pride genomfördes under den senaste veckan med program alla dagar och i fredags var det dags för parad. Årets parad startade i Karis och sedan tog sig deltagarna till Raseborgs slott med fordon. Där fortsatte kvällen med ytterligare program. Ida Akkila, Nando de Bruijn och Timja Shemeikka hade kommit från Helsingfors för att delta i paraden.

– Däremot är det inte första gången jag är i Raseborg, jag har också varit på pride i Ekenäs tidigare. Vi har ändå inte varit med på något evenemang tidigare under den här veckan, sade Akkila kort före trion tog sikte på slottet.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

SJÖVILLOR. Frågan är väl om någonting har diskuterats lika mycket i Ekenäs den senaste veckan som planerna på sjövillor utanför Barckens udde. VN har skrivit flera artiklar om Raseborgs stadsstyrelses beslut att bevilja Patric Fagerström, Mikael Palmroos och Kaj Bergman en planeringsreservering för ett 1,85 hektar stort område.

Invånarna i Gamla stan är rasande och vill inte se villorna förverkligas på den aktuella platsen.

– I princip har jag nog svårt att förstå dem. Det kommer vara 150 meter till närmsta granne, säger Mikael Palmroos.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Så här är tanken att sjövillorna utanför Barckens udde ska se ut. Bild: JS Bygg & Design

DONATION. Nu har Amper i Pojo donerat en buss till Busshistoriska sällskapet. Amper har kört med bussen sedan 2003, men i stället för att skrota bussen kommer Busshistoriska sällskapet att underhålla den och fortsätta hålla den registrerad och besiktad.

– Det kommer ytterst få nya bussar till Finland som inte är stadsbussar. Jag hörde just att Volvo på två år har sålt två nya bussar till Finland. Så om tio år kommer den här bussen att ha museivärde. Vi är den första och enda ägaren, bussen är inte ommålad och den har inte varit med om några större haverier, säger bussbolagets vd Johan Amper.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Busshistoriska sällskapets sekreterare Tom Rönnberg tar emot bussdonationen av Johan Amper Bild: Timo Lehtonen

ÄREVARVET. IF Raseborgs nästbästa ärevarvsresultat någonsin är ett faktum. Säsongens tre ärevarv gav sammanlagt drygt 36 000 euro och det sista Ärevarvet ordnades på Centrumplan i Ekenäs.

Klicka här för att se om du hittar dig själv i vårt bildspel.

IF Raseborg ordnade säsongens sista ärevarv i Ekenäs i torsdags. Bild: Jesper Sundström

SKRIVARSKOLA. Författaren Karin Collins ordnar en populär skrivarskola i Hangö. Först fylldes platserna till höstens kurs på några timmar och sedan fylldes platserna till vårens kurs.

– Jag försöker också belysa kopplingen mellan att läsa mycket och att skriva bra. Det är ingen idé att försöka bli en bra skribent om man inte läser mycket av andra författare. Det kan vara både skönlitterära och andra typer av texter, säger hon.

Klicka här för att läsa hela artikeln och även ta del av Karin Collins fem bästa skrivråd.

Många vill höra vad Karin Collins har att säga om hur man skriver. Bild: Mia Berg-Lundqvist