Vision: en lummig oas mitt i Ingå

Vision. Maarit Lassila hoppas att grönområdet intill galleri Karaija kunde utvecklas till en park. Bild: Mira Strandberg

Ingå behöver en park för lugna stunder i naturen, anser Maarit Lassila, som driver galleri Karaija. Nu planeras en sådan oas intill galleriet.

– Idén har fötts för att jag har märkt att det behövs ett sådant ställe här, där folk kunde få sitta under träden här intill galleriet. Där under lönnträden finns det naturlig skugga, säger Lassila.

Visionen är att skapa en viloplats för de många äldre som bor i området och kanske behöver någonstans att slå sig ner en stund då de ska uträtta ärenden i kommuncentrum.

– Det finns många äldre människor här i grannhusen som söker en viloplats. Det finns ingen sådan park i Ingå, säger Lassila.

Alla får tycka till

Området kring galleriet, liksom galleribyggnaden, ägs av församlingen. Enligt Lassila förhåller sig markägaren positiv till parkprojektet och kan också tänka sig att bistå med den maskinpark och kunskap som församlingens anställda har.

Härnäst ordnas ett allmänt planeringsmöte i galleri Karaija söndagen den 28 maj klockan 14–16.

– Det är viktigt att folk får vara med och säga vad de tycker och vad de vill ha.

Det praktiska arbetet räknar Lassila med att få i gång först nästa år, eftersom projektet fortfarande saknar finansiering.

– Vi ska söka pengar från stiftelser och planera projektet ordentligt, säger hon.