Villkorligt fängelse för inbrottsvåg

Två kvinnor har dömts till ett år och åtta månaders villkorligt fängelse för en serie inbrott de gjorde under april-juni 2015.

Duon, som vid tiden för brotten var 18 och 20 år gamla, bröt sig in i fritidsbostäder och bostadshus i Karis, Billnäs och Sjösäng och stal smycken och annat lösöre. En del av smyckena pantade de för att få pengar.

I ett hem i Billnäs stal kvinnorna föremål till ett värde på över 23 500 euro, i ett annat hus i närheten blev saldot en antik divan och smycken till ett värde av 900 euro. Duon pantade smyckena och fick 920 euro. Smyckena såldes vidare för smältning innan polisen kom dem på spåren.

De smycken som stals i andra hus kunde i huvudsak returneras till ägaren.

De två kvinnorna har nu dömts för sex fall av grov stöld, ett fall av stöld, två fall av bedrägeri, ett fall av hemfridsbrott, ett fall av narkotikabrott, tre försök till grov stöld, ett försök till stöld och ett fall av lindrigt bedrägeri. Båda dömdes till villkorligt fängelse i ett år och åtta månader. Under ett år och tre månader ska de vara under övervakning.

Utöver straffet ska duon ersätta offren för inbrotten. Den största enskilda ersättningssumman är närmare 40 000 euro, totalt är skadeståndssumman närmare 60 000 euro.

Mer läsning