Viljan att hjälpa driver honom

Bild: Sofia Westerholm

En 25-årig Raseborgare, med ett brinnande intresse för att hjälpa såväl kommuninvånare som folk i nöd ute på sjön. Så beskriver Andreas Hindrén sig själv i ett nötskal.

Den ständiga närheten till havet är det allra bästa med Raseborg, enligt Andreas Hindrén.

Han är nyvald verksamhetsledare för Svensk Ungdoms nyländska krets men väljer utan tvekan att pendla till det nya jobbet i Helsingfors, i stället för att lämna hemorten Ekenäs.

– Havet med sina otroliga humörväxlingar har alltid fascinerat mig så. Ena stunden är det helt lugnt och nästa tornar det upp och visar sina aggressivaste sidor.

Kärleken till havet syns också i ett av hans största fritidsintressen, sjöräddningen.

– Sjöräddningen är ett av mina största intressen och den äter nog största delen av min fritid, men det får den gärna göra, säger Hindrén.

Många järn i elden

Under sin högstadietid fick Hindrén delta i ett ungdomsparlament, där högstadieelever från hela landet samlades i riksdagens plenisal för att ställa direkta frågor till landets ministrar.

I samband med det väcktes hans intresse för politiken på allvar.

– Jag aktiverade mig sedan inom elevkårsstyrelsen i gymnasiet och fick vara med och göra ungas röst hörd då staden Raseborg blev till. Därifrån har det sedan fortsatt, berättar Hindrén.

Från elevkårsstyrelsen bar det av mot både European Youth Parliament, Yrkeshögskolan Novias studerandekår Novium och sedan även Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom.

Med tiden växte också intresset för kommunalpolitiken och år 2017 blev Hindrén invald i Raseborgs stadsfullmäktige.

Utöver det fungerar han i nuläget som styrelseordförande för Ekenäs sjöräddare r.f.

Energin till att arbeta så aktivt, bottnar i en vilja att hjälpa.

– Det är viljan att hjälpa som driver mig och ger kraft. Viljan att hjälpa kommuninvånare och viljan att hjälpa folk i nöd ute på sjön, de är båda lika starka.

Mer läsning