Vilar inte på lagrarna

Full fart framåt. Nordlings vision är att hela tiden utveckla Steelstudio så att det betjänar folk i Hangö. Bild: Johanna Lindholm

Bröderna Anders och Teddy Nordling på gymmet Steelstudio har utsetts till årets företagare i Hangö.

– Jag tänkte att företagarföreningen vill uppvakta oss för att vi fyllt femton år eller av någon annan orsak. Så jag blev glatt överraskad över utnämningen, säger Teddy Nordling.

– Men jag ser det som att det är företaget som belönades, för personalen har också en viktig roll i att vi lyckas.

Teddy är den äldre av bröderna, och den som i praktiken driver företaget, medan Anders roll är delägarens.

– Upplägget har alltid fungerat bra för oss, säger Teddy.

Lyckas förnya sig

En av motiveringarna till valet är att företagarna kontinuerligt lyckas förnya sig. Teddy säger att det är viktigt att erbjuda något nytt med jämna mellanrum.

– Vi kan förstås inte uppfinna hjulet på nytt, och inte vara ledande i fråga om nya trender. Men vi försöker erbjuda det som är inne och våga prova på nya saker.

Som några exempel på olika grenar som varit pop, nämner han zumba, funktionell träning och yoga. Företaget har nyligen också investerat i en Widescreen upplevelse som ger kunden möjlighet att träna spinning självständigt.

Förändringarna kan också gälla förnyelse av utrustningen eller inredning, små detaljer som gör att kunderna ser att det händer saker.

Kunder i alla åldrar

Teddy säger att företagets kunder till 95 procent utgörs av Hangöbor, vilket betyder att folk i åldern 15-80 frekventerar gymmet.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda något för alla. Vi är medvetna om att vi är ett alternativ för folk som motionerar, och då måste lyckas få dem att vilja välja oss.

Fakta

Hangö företagare rf:s motivering till valet av årets företagare 2016:

Personalen är bra och ger god betjäning.

Stämningen är positiv och öppen.

Utbudet är mångsidigt.

Kunder i alla åldrar och med olika behov beaktas.

Företaget lyckas kontinuerligt förnya sig.