Viktiga poäng för EIF

Målskytt. Boubacar Kinda gjorde EIF:s första mål mot OPS. EIF vann matchen med 3–1. Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF tog på lördagen en synnerligen viktig seger i fotbollens första division. Efter 3–1 hemma mot Uleåborgslaget OPS förbättrade man avsevärt sina chanser till fortsatt div. 1-spel.

Efter en lång paus tog EIF nu en viktig seger. Var sitt mål tio minuter före slutet av Filipe Mello och Juuso Aalto avgjorde matchen.

– Förstås hade vi en press på oss inför den här matchen att lyckas, men vi trodde på oss, sade Juuso Aalto.

– Ser men på den första halvleken det ganska nervöst spel från båda sidor, men i andra halvlek var vi klart bättre. OPS skapade egentligen bara en chans, medan vi hade många. Jag tycker att vi definitivt var värda segern, sade EIF-tränaren Jens Mattfolk.

Snabb replik

EIF fick en bra start på matchen och tog också ledningen genom Boubacar Kinda. För en bra passning svarade Juuso Aalto.

Glädjen blev dock korvarig för OPS kvitterade omgående. EIF var inte helt med i försvaret, men på Leandro Martins snygga skott fanns det absolut inget att klaga.

– Det har blivit litet symptomatiskt för oss att släppa in dylika mål i år, men det är saker som vi jobbar med, sade Jens Mattfolk

Viktiga mål

I andra halvlek tog EIF sedan helt över och skapade en rad vassa chanser, Till slut fick man också lön för mödan då Filipe Mello gled genom hela OPS-försvaret och gjorde 2–1.

Bara två minuter senare var det dags igen. Juuso Aalto glömdes helt bort av OPS-försvaret och slog snyggt in 3–1.

Det räckte till. EIF tog tre synnerligen viktiga poäng och tog samtidigt sin första seger efter fem förluster i följd. Samtidigt passerade man OPS i tabellen.

Uleåborgslaget drogs nu på allvar ned i nedflyttningsstriden och pressen på laget är tydligen hård. OPS uteblev också från presskonferensen efter matchen.

Intressant match

För EIF var nu segern mycket viktig, speciellt med tanke på att Gnistan på lördagen samtidigt vann sin bortamatch över KPV – ett resultat som kan få stora konsekvenser för både toppen och kön i tabellen.

På söndag möts just EIF och Gnistan i Ekenäs i en match där mycket står på spel. EIF har det ändå ganska bra förspänt – skillnaden till Gnistan som är på första nedflyttningsplats är fem poäng och dessutom finns OPS mellan lagen. Därtill har EIF en match mindre spelad än de övriga.

– Vi har klarat oss ganska bra mot Gnistan tidigare i år och med en seger skulle det se riktigt ljust ut, men lätt blir inte. Gnistan är i bra form och kämpar för sin existens, sade Jens Mattfolk.

– Det är klart att det är en viktig match, men personligen tycker jag om att spela matcher där mycket står på spel. Vi skall bara hålla oss till vårt spel, sade Juuso Aalto.

EIF–OPS 3–1 (1–1)

EIF: Jonathan Jäntti; Zacharias Ekström, Etchu Tabe, William Lindqvist, Johan Estlander; Boubacar Kinda (87. Olli Jalli), Mohammed Doumbia, Juuso Aalto, Filipe Mello (81. Hans Honkasalo), Sakpa Kouame (71. Simon Sid); Felix De Bona

Mer läsning