Viktig seger för FBC Raseborg

Timo Ruokolainen hade mycket jobb på fredagen i Knights-målet. Hemmasegern över LoSB var så viktig. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg har vaknat på allvar i innebandyns division 2. På fredag kväll blev det en andra rak seger, nu hemma över Lojolaget LoSB med 5–3.

– Nu känns det betydligt bättre, åtminstone bättre än tidigare, sade hemmaspelaren Tobias Björklund efter matchen.

Mycket stod på spel i Påminne på fredag kväll då två av tabellens kölag möttes. Framför allt hemmalaget Knights hade inte råd med en förlust.

Matchen bjöd också på försiktigt spel och halvvägs in i den hade det bara bjudits på ett mål. Det gjordes av hemmalagets André Artzén på ett rappt skott i den elfte minuten.

Knights var dessutom nära ett andra mål då lagkaptenen Aki Korkiakoski bjöd på ett solonummer ur den högare skolan. Skottet gick dock i stolpen och ut.

Det andra målet kom sedan elva minuter in på den andra perioden genom Henrik Himmelroos efter en snabb kontring. Målet var riktigt tungt för LoSB som före det haft bollen två gånger in i Knights mål, men både målen underkändes helt rätt.

Och ännu tyngre blev gästernas uppförbacke då Knights bara minuterna därpå utnyttjade Lojolagets första utvisning. Målskytt var Tobias Björklund och ställningen redan betryggade 3–0 som före paus ännu blev 4–0 genom Roni Saarinen.

LoSB kom igen

LoSB gav dok inte slaget förlorat utan en snabb reducering gav hopp och efter 47 minuter spel var ställningen redan 4-2. Målskyttar var Niclas Fromholz och Jussi Luoma.

Nio minuter före slutet blev det sedan riktigt spännande då LoSB kom upp till 4–3 efter en kontring. Målskytt var Teemu Närhi och hemmalaget var plötsligt ordentligt i gungning.

Det var man i två minuter. Sedan gjorde Tobias Björklund så viktiga 5–3. Det räckte till och Knights tog en så viktig seger.

– Det kan vända snabbt i innebandy. LoSB kom igen men som tur var kunde vi svara, säger målskytten.

Tobias Björklund stod nu för en bra match tillsammans med kedjekollegorna André Artzén och Roni Saarinen. En annan nyckelspelare är William Johnson som gett försvaret en helt ny stadga.

I och med segern lämnade Knights jumboplatsen i tabellen. Nästa match spelas på lördag borta mot Tiikerit.

– Vi får nu fortsätta härifrån, i dag gjorde vi två riktigt bra perioder och kunde reda upp matchen. Det är klart att de känns lättare nu då vi vunnit två matcher i följd, sade Knights-tränaren Niklas Malm.

Knights: Tobias Björklund 2+1, André Artzén 1+2, Roni Saarinen 1+0, Henrik Himmelroos 1+0, André Ingman 0+1, Toni Ehrnrooth 0+1

LoSB: Jussi Luoma 1+1, Niclas Fromholz 1+0, Teemu Närhi 1+0, Rasmus Nieminen 0+1, Joona Mäenpää 0+1

Mer läsning