"Vi ställs mot två tuffa motståndare"

Krävande. Tomas Westerlund konstaterar att Finland står inför en tuff uppgift i VM-kvalet. Bild: Handbollsförbundet

Förbundskapten Tomas Westerlund anser att Finlands motståndare i VM-kvalet är tuffa. Dock är han nöjd med att Finland spelar i en grupp bestående av tre lag.

Förra veckan blev det klart vilka lag Finland möter i damernas VM-kval i handboll. VM spelas 2021 och för att ta sig till mästerskapet i Spanien är Finland ska Finland till först mäta sig med Portugal och Turkiet. Det inledande kvalskedet spelas i turneringsform och genomförs antingen i november eller i december i år. För Finlands del är det sannolika att turneringen spelas i Turkiet och de två bästa lagen går vidare till följande kvalskede som spelas i april nästa år.

– Vi ställs mot två tuffa motståndare och som det ser ut nu ska vi dessutom spela matcherna i Turkiet. Det hade varit roligt att få spela på hemmaplan, men nu måste vi förbereda oss på ett bra sätt för att klara av att ta den ena segern som troligtvis räcker för att gå vidare, säger Finlands förbundskapten Tomas Westerlund.

Samtidigt konstaterar han att Finland hellre hade lottats mot ett annat lag än Turkiet och då förslagsvis Italien som hade varit en möjlighet.

– Jag är ändå nöjd med att vi hamnade i en grupp med tre lag. Det är betydligt enklare att förbereda sig för två matcher.

Mer läsning