Veckan som gick i poddform

Johanna Lemström (bilden) och Thomas Sundström talar i podden om både små och stora nyheter från veckan som gick. Bild: Thomas Sundström

Fredag igen – det betyder att det är poddags igen. i Västispoddens 16:e avsnitt tar vi upp allt från skolstängningar till en prisad färjrutt.

I veckans avsnitt av Västispodden talar Johanna Lemström och Thomas Sundström om små och stora nyheter från veckan som gick.

Thomas Sundström inledde den här nyhetsveckan med att kolla upp vad stadsstyrelsen i Hangö hade på agendan i måndags.

– Det var flera favoriter i repris där, men det som kanske stack mest ut var skolstängningarna i Hangöby. Styrelsen föreslår för fullmäktige att både Hangöby skola och Hangonkylän koulu ska stängas.

En annan Hangögrej som han tittat närmare på är den förestående stängningen av SSAB i Lappvik.

– Vid nyår ska produktionen ha upphört och någon gång i vår är sagan definitivt över. Stämningarna i fabriken är som väntat dämpade och besvikna, berättar han.

– Lappvik är faktiskt min gamla hemby, så det känns litet extra ledsamt för mig att byns enda stora kvarvarande arbetsgivare lägger lapp på luckan, säger Johanna Lemström.

En annan nyhet som berörs i podden kommer från Ingå – Barösundsfärjan har nämligen fått pris, den har utsetts till den bästa färjrutten i landet av sina kunder.

Västispodden tar också upp handbollsstarten:

– På lördag kör såväl BK-46 som Sjundeå IF i gång i herrarnas FM-liga och med tanke på att den förra säsongen avbröts väldigt plötsligt på grund av corona är det roligt att det är dags igen, säger Thomas Sundström.

Här kan du lyssna på veckans poddavsnitt: