Vattenrör läckte i Gamla stan

Ett vattenrör sprang läck i ändan av Linvävaregatan i Gamla stan i Ekenäs. Läckan är reparerad men anslutningen ska förnyas helt inom kort.

– Läckan på Barckens udde är reparerad. Anslutningen ska förnyas helt men det sker först i början av nästa vecka för det krävs en del förberedande åtgärder inne i fastigheten, säger vattenverkets direktör Tom Törnroos.

Det var en husanslutning, ett dricksvattenrör, som hade sprungit läck. I grannskapet tyckte man att arbetet kom i gång sent i och med att man meddelade om det på fredagen.

– Om det tog fem dagar eller sex dagar är oväsentligt. Ett läckage kräver vissa praktiska arrangemang. Vi måste exempelvis göra en kabelvisning innan vi börjar. Vi måste veta vad det finns i gatan så vi inte gräver sönder mer. Det finns alltid praktiska orsaker om vi inte kan åtgärda ett läckage direkt, säger Törnroos.

Människor har även reagerat på att det läckt vatten en längre tid i korsningen vid Seminarieskolan där Bryggerigatan övergår i Höijersvägen.

– Där är en ventil som läcker och har läckt länge. I våra planer finns att reparera ledningssträckan från nämnda korsning mot tennisplanerna. Arbetet påbörjas efter höstmarknaden.

Mer läsning