Väntad cupfinal i damhandboll

Släktträff. Systrarna Holopainen – Ella och Liisa– möttes i onsdagens cupsemifinal i Kyrkslätt. Segern gick till HIFK och Ella. Bild: Thomas Sundström

Det blev en väntad cupfinal i damhandboll. På onsdag kväll vann HIFK sin semifinal mot Kyrkslätt IF med klar marginal. HIFK:s seger i Kyrkslätt skrevs till 37–20 och HIFK gör därmed Dicken sällskap i finalen.

På tisdag kväll tog Dicken sig till finalen efter att utan större problem ha besegrat BK-46 i Karis. På onsdag var det sedan HIFK:s tur att göra samma sak på KyIF:s bekostnad.

Det blev heller aldrig någon fråga om saken. HIFK gick omgående upp till 4-1 och när ställningen var 16–6 var förstås saken klar.

HIFK ledde i pausen med 18–10 och vann till slut med 37–20.

– Det är inte så mycket att säga. HIFK är för bra för oss och har ett starkt lag. Det som jag är mycket nöjd över är att vi orkar kämpa till slut, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

I HIFK var Roosa Niemi och Tia Lehtinen bra i målet, medan Anna Vinogradova steg fram i anfallet i första halvlek. Också Kathlen Ax på den andra yttern var effektiv.

KyIF räckte inte till. Suvi Erhovaara gjorde vad hon kunde i målet, medan Jessi Laasio var bäst av utespelarna.

Spännande på lördag

För KyIF är därmed cupen ett avslutat kapitel och man kan nu koncentrera sig enbart på FM-serien. Där står man dessutom inför en riktigt intressant utmaning då man gästar Sjundeå IF på lördag.

– Det är något vi ser fram emot. Det är två intressanta lag och det finns alla förutsättningar för en verklig publikmatch, sade Tomas Mecklin.

KyIF: Jessi Laasio 9, Fanny Axberg 5, Emmi Paajanen 2, Johanna Degerth 2, Aino Pietiläinen 1, Daniela Lindgård 1.

HIFK: Kathlen Ax 9, Anna Vinogradova 7, Ida Väyrynen 6, Ella Holopainen 6, Linda Cainberg 5, Anniina Nyholm 2, Ida-Maria Mitchell 1, Inka Jäntti 1

Mer läsning