Vaccineringen framskrider i Raseborg

Sjukskötare Maria Asplund var bland de första att få vaccin här i Raseborg. Bild: Raseborgs stad

Coronavaccineringen har nu kommit i gång i Raseborg.

Raseborg skriver nu i ett pressmeddelande att på måndag, under den första vaccineringsdagen fick 30 personer vaccinet, och på onsdagen fortsatte vaccineringen. Då stod den personal i Raseborg och Hangö som deltar i provtagning eller i vård av patienter med misstänkt eller konstaterad coronainfektion i tur.

Sammanlagt får cirka 100 personer får vaccinet under första veckan. Bland de första som fick vaccinet var sjukskötaren Maria Asplund som jobbar på infektionsmottagningen i Ekenäs.

– Visst kändes det också nervöst men så är det väl alltid när det är något nytt. Och som sjukvårdspersonal är det i alla fall för mig en självklarhet att ta vaccinet och föregå med gott exempel för alla andra, säger Asplund i pressmeddelandet.

Asplund tycker också att det känns som en stor trygghet att få vaccinet eftersom hon dagligen jobbar med patienter som kan vara smittade.

– För att vi skall kunna få ett slut på denna epidemi skulle det vara bra att alla som kan tar vaccinet, säger hon.

– Vi måste också komma ihåg dem som inte kan ta vaccinet av diverse orsaker, vi skyddar också dem genom att ta vaccinet. Det är normalt att vara rädd och osäker, men vi lever i 2021 och forskningen och kunskapen går framåt hela tiden. Jag tror att vi vill alla så småningom börja leva normalt igen och träffa våra nära och kära, men det innebär också att vi alla måste ta vårt ansvar och vaccinera oss, nu när det äntligen kommit en möjlighet att kanske få slut på denna epidemi, säger Asplund i pressmeddelandet.

Nästa vecka börjar vaccineringen för personal och klienter på dygnetruntboenden för de äldre, både i Raseborg och i Hangö. Då handlar det om 300 vaccindoser.