Utegym invigt med pompa

Utegym Sophie vid Etevas och Kårkullas dagcenter i Karis invigdes i söndags och provkördes av sina framtida användare. Bild: Privat

I går var det högtidlig invigning av ett utegym i Karis. Närmare bestämt ett utegym invid Etevas och Kårkullas dagcenter. Cirka 50 personer deltog i invigningen.

Föreningarna De utvecklingsstördas väl (DUV) i Västnyland och Karjaan seudun kehitysvammaisten tukiyhdistys har anlagt ett utegym vid Etevas och Kårkullas dagcenter vid Skyttegatan i Karis.

Gymmet förverkligades med stiftelsepengar:

– Det var på initiativ av Karjaan kehitysvammaisten tukiyhdistys som vi sökte medel för utegymmet. Vi anhöll om och beviljades ett femsiffrigt stipendium från Sophie von Julins stiftelse, säger Åsa Krook, DUV:s ordförande.

Sju grunkor för motion

Gymmet har döpts till Utegym Sophie efter dess sponsor. Åsa Krook berättar att det finns sju manicker som man utföra olika rörelser på.

– Utegymmet är specialplanerat för personer med funktionsnedsättning och är ämnat för alla som har en funktionsnedsättning, säger Åsa Krook.

Utegymmet har planerats och uppförts av Lappset och invigdes i går söndag med pompa och ståt. Förutom tal och demonstration av utrustningen bjöds på sång- och musikunderhållning för den 50-hövdade publiken. Dessutom testades manickerna av sina framtida användare.

De utvecklingsstördas väl i Västnyland har cirka 150 medlemmar och Karjaan seudun kehitysvammaisten tukiyhdistys omkring 50. Den finskspråkiga föreningens ordförande är Kaisa Kosunen.

Mer läsning