Ura avslutade med förluster

Över. Jimmy Wikman och Ura föll till division 1.Bild: Thomas Sundström

I helgen tog FM-ligan i schack slut för Karis Ura. Laget blev sist och vann inte en match, men trots det var tongångarna positiva.

Uras säsong är över och den sista matchen spelades i söndags. Då stod ComeOn för motståndet på bortaplan och Uras motståndare behövde ett oavgjort resultat för att säkra sitt FM-guld. Trots att det var toppen mot botten bjöd Ura upp till kamp och förlorade endast med 2–1.

– Vi förlorade alltså på två av borden och utöver det vann jag min match. De andra matcherna slutade oavgjort, säger Uras Jimmy Wikman.

Söndagens match var Uras tredje för helgen men också i veckoslutets två tidigare matcher blev det förluster. I fredags vann Aatos med 4–0 och i lördags vann SalSK med 4–1. Det i sin tur betydde att Ura förlorade alla matcher den här säsongen. Men trots det fanns det någonting positiv att ta med sig.

– Det är ju bara så att nivån är otroligt hög och de andra lagen har duktiga förstärkningar. För vår del visade vi ju ändå, till exempel i den sista matchen, att vi kan utmana de andra lagen, säger Wikman.

Samtidigt säger han också att flera av spelarna förbättrade sin individuella rankning. Det bådar förstås gott med tanke på att det är division 1 som väntar till näst. Så var visserligen fallet också för ett år sedan, men då gav ett lag bort sin ligaplats och den gick till Ura. Det är ändå inte sannolikt den här gången.

– Dels tror jag inte att något lag ger upp platsen, dels slutade vi på sista plats i år. I fjol var vi nästsist och därför gick frågan till oss, säger Jimmy Wikman.

Under helgen spelade också Uras andra lag division 2-kval men laget lyckades inte stiga.