Unga Teatern får ny administrativ ledare från Kyrkslätt: "Bra teater för barn och unga är bland det viktigaste man kan göra"

Bild: Stefan Bremer

Anki Hellberg-Sågfors från Kyrkslätt blir ny administrativ ledare på Unga Teatern. Vibeke Löfgrén, som innehaft posten under de senaste 17 åren, går i pension.

Löfgrén har arbetat 26 år i teaterbranschen, varav de flesta på Unga Teatern.

– Det är en lång tid. Det har varit fantastiska, händelserika och givande år! Nu är det dags att ge över taktpinnen och önska Unga Teatern många fortsatta framgångsrika år, säger hon.

– Vibeke har varit lite av en mamma för Ungis och hon har starkt präglat teatern. Med vemod säger vi adjö till henne. Men med glädje och tillförsikt går vi in i en ny era med Anki, som jag upplever som en mycket dynamisk, energisk och underbar människa med ett väldigt brett nätverk inom teater, säger teaterns konstnärliga ledare Paul Olin.

Anki Hellberg-Sågfors har tidigare bland annat arbetat som kulturproducent och som Teaterhögskolans internationella planerare. För tillfället är hon projektledare för projektet Repertoar live vid Centralförbundet för de finlandssvenska teaterorganisationerna och sköter administrationen för EU- projektet På samma linje vid Luckan. Under åren 2015-2018 var Hellberg-Sågfors producent för det treåriga strategiska utvecklingsprojektet Ung Dramatik vid Unga Teatern.

– Att skapa bra teater för barn och unga är bland det viktigaste man kan göra och jag är oerhört glad över att få vara med och möjliggöra detta vid Unga Teatern. Jag ser fram emot att fokusera på utvecklingen av Finlands äldsta professionella teater för barn och unga, säger Hellberg-Sågfors.

Hon tillträder i augusti 2019.

Mer läsning