Unga kastar sten och krossar fönster – på de här gatorna har flest bilar förstörts

Polisen i Kyrkslätt utreder flera fall av skadegörelse som skett under den senaste tiden. Den gemensamma nämnaren för fallen är att unga personer har utfört brotten. I centrum av Kyrkslätt har flera bilar fått skador av stenar som kastats på dem.

Enligt ett ögonvittne var förövarna minderåriga pojkar som söndrade bilfönstret genom att kasta stenar. Polisen önskar att föräldrarna hemma diskuterar med sina barn och ungdomar om att också minderåriga är ansvariga för de skador de ställer till med. Kriminalkomisarie Nina Kangas konstaterar att det är mycket möjligt att det kommer in flera liknande polisanmälningar.

Kangas skickar ett önskemål till hemmen.

– Jag uppmanar föräldrarna att berätta för sina barn att det i stunden kan kännas roligt att kasta en sten och att det är ett hyss så kan det stå dyrt för den som äger föremålet men också för den som slängt stenen. I brottsrätten är åldersgränsen15 år men då det gäller skadegörelse finns det ingen åldergräns i Finland.

Bilfönster har krossats vid Lokstallsvägen, Wiksvägen och Rallarvägen. Enligt ögonvittnen handlar det åtminstone i några av fallen om minderåriga pojkar som kastat sten på bilfönstren. Dessutom har flera bilfönster krossats i trakten kring Kyrkslätts tågstation under den senaste tiden. Unga pojkar har också setts kasta stenar från tågbanan mot en affär i närheten.

Mer läsning