UNC:s säsong över efter semifinalförlust

Det är över. UNC klarade inte av att slå Wolverines på lördagen. Bild: Jesper Sundström

United Newland Crusaders har gjort sitt i årets division 1. Wolverines vann med klara siffror på lördagen och gick till final.

I sig var det kanske ingen större överraskning att Wolverines besegrade UNC. Helsingforslaget har inte förlorat en match i år och har verkligen övertygat. Dessutom förlorade UNC med stora siffror mot samma lag för en vecka sedan, så det var inget snack om UNC:s uppförsbacke var brant.

Till slut förlorade UNC med 49–16, men jämfört med den senaste matchen så stod det västnyländska laget för en spelmässigt bättre insats. Någonting som också tränaren Ville Schoultz understryker.

– Den första känslan är att siffrorna blev fula men vi stod upp på ett bra sätt. Det var jämnt i första halvleken och det var först i slutet av matchen som siffrorna rann i väg. Vi gav allt i dag och lämnade planen rakryggade.

Schoultz fortsätter med att konstatera att hans lag stod för en bra offensiv insats.

– Vi gav Wolverines en match men det är klart att slutresultatet var rättvist. Däremot spelade vi bra i offensiven och vi lyckades hålla oss på planen.

Wolveriens fortsätter sin säsong med att möta Kotkalaget Eagles i finalen. Säsongens sista match spelas nästa veckoslut. Wolverines får utan tvekan axla favoritskapet.

Schoultz stiger åt sidan

UNC första säsong slutade alltså med en semifinalförlust. Däremot håller Schoultz med om att det var viktig att få avsluta säsongen med en sådan här match och inte med förra lördagens risbastu.

– Det är definitivt så. Med tanke på det fortsatta arbetet var det viktig och det var också viktigt för spelarna att få vara med i slutspelet. Jag anser att vi tog oss an matchen med rätt inställning.

UNC:s första division 1-säsong är över och nu väntar en paus innan försäsongen börjar. Men då kommer inte UNC att ledas av Ville Schoulz. Han har redan i ett tidigare skede meddelat att han inte fortsätter träna laget.

– Mina handbollsuppdrag tar mycket tid och därför fortsätter jag inte som huvudtränare. Kanske har jag en annan roll i UNC nästa år, men i så fall fokuserar jag på den fysiska träningen.