UNC förlorade klart i sista grundseriematchen

Förlust. UNC försökte hänga med Wolveriens men det gick inget vidare. Bild: Jesper Sundström

United Newland Crusaders avslutade grundserien med att möta Wolveriens i Hangö. Lördagens resultat lämnade inte mycket utrymme för diskussion.

Wolveriens har dominerat division 1 den här säsongen och inför resan till Hangö hade laget vunnit alla matcher. Wolveriens fortsatte i samma stil och när matchen mot UNC var över hade Helsingforslaget vunnit med 69–34. UNC tog visserligen ledningen med 7–0 men efter det kontrollerade matchen.

– Wolveriens visade vilken nivå det är i division 1. Vi klarade inte av att matcha deras spel i dag och vi fick det helt enkelt inte att fungera, säger UNC-tränaren Ville Schoultz.

I början av andra halvleken reducerade UNC till 56–21 men av förståeliga skäl var uppförsbacken brant oberoende av det. Dessutom fanns det inte mycket att göra åt Wolveriens som ledde med 66–21 en bit in i fjärde och sista quartern. När matchen var över hade Wolveriens vunnit med 69–34. Det mest uppseendeväckande i Hangö var förmodligen att gästerna hade med sig cheerleaders. De fick bland annat äran att underhålla publiken under pausen.

– Det är förståeligt att vi blev frustrerade på grund av besvikelsen men vi måste också sätta det hela i ett större perspektiv. Vi får analysera vad det var som gick fel och fundera på vad vi skall göra i stället, säger Schoultz.

Grundserien är över och till näst väntar semifinalspel för UNC. Där stöter laget på bekant motstånd i form av Wolveriens, matchen spelas nästa veckoslut i Helsingfors.