Två Ingådansare tog hem fyra världsmästerskap

Medaljörer. Energy dance centers dansgrupp med Catharina Grönholm, Mette Palkoranta, Aava Aaltolainen, Corinna Jälkö, Gerda Stillman och Sanni Åberg fick både EM- och VM-silver i tävlingarna i Tjeckien. Bild: Energy dance center

Fyra guld, fyra silver och en brons är medaljsaldot för de sju dansare från Energy dance center i Ingå som deltog i EM- och VM-tävlingarna i Liberec i Tjeckien i början av veckan. Två av dansarna blev världsmästare i sina kategorier, en av dem tre gånger.

De två färska världsmästarna är Sanni Åberg, som vann i juniorklassen i Acrobatic slow disco, och Mette Palkoranta, som tog förstaplatsen i vuxenklassen i samma gren. Palkoranta blev också värlsdmästare i Urban pop dance (tidigare discodans) och Artistic acrobatic dance show solo för vuxna.

Sanni Åberg fick VM-silver i Urban pop dance för juniorer och brons i Artistic acrobatic dance show solo för juniorer. Mette Palkoranta tog dessutom silver i Contemporary Ballet för vuxna.

De två sista medaljerna gick till Energy dance centers lag i Acrobatic artistic dance show small för vuxna, där laget fick VM-silver, och i kategorin Artistic dance shhow samll för vuxna fick de EM-silver. I laget ingick Corinna Jälkö, Gerda Stillman, Aava Aaltolainen, Catharina Grönholm, Sanni Åberg och Mette Palkoranta.

Mer läsning