Två dagar och två fall av personbil mot buss

Bussen fick smärre skador framtill. Personbilen var värre tilltyglad.Bild: Kristoffer Nöjd

En personbilsförare på Fiskarsvägen tappade kontrollen över sin bil som gled över till fel sida av vägen där den kolliderade med en mötande buss på tisdagseftermiddagen.

Ingen person skadades. Räddningsverket dirigerar trafiken på platsen.

Det var andra gången på två dagar som en liknande olycka inträffar i Raseborg.

Polisen har skickat detaljerad information om trafikolyckan på Raseborgsvägen i måndags då en skolbuss och en personbil frontalkrockade på Raseborgsvägen vid Ekenäs nya begravningsplats.

I uppförsbacken som blev en högerkurva för personbilen som kom från Dragsvikshållet, hamnade bilen på filen för mötande trafik. Bussen som kom från Ekenäshållet hann delvis väja genom att köra ut på gräset invid gång- och cykelbanan som löper parallellt med vägen. På det sättet kunde man undvika en full frontalkrock. Bilen träffade bussens vänstra front.

I kollisionen tog bussens vänstra framparti skada medan personbilens front förstördes. Flera skolelever färdades i bussen men varken passagerarna eller chauffören skadades.

Personbilens ena passagerare och en treåring som satt i baksäte fördes till sjukhuset för kontroll. Föraren klarade sig utan skador.

Det snöade lätt vid tidpunkten för olyckan och väglaget var väldigt halt.

Bilens förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.