Tung uddamålsförlust för EIF

Hård kamp. EIF och Znar Ismaelsson gjorde sitt bästa mot HIFK/Stadin Mimmit, men det räckte inte till. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF ledde med 2–1 på hemmaplan men fick trots det inkassera en förlust. HIFK/Stadin Mimmit kom både i kapp och förbi.

Tabelltvåan EIF mötte mittenlaget HIFK/Stadin Mimmit på onsdagskvällen. Det var gästerna som gjorde kvällens första mål men före paus hade hemmalaget tagit ledningen med 2–1. Målen gjordes av Janina Broman och Noora Rehnström.

– Också tidigare har vi haft problem i inledningen av matchen och ofta har vi inte vaknat förrän motståndarna har gjort ett mål. Så var det också nu, säger EIF-tränaren Marco Werner.

I början av andra halvleken hände det inte så mycket. De få chanser som skapades lades på EIF:s konto men några mål mäktade inte hemmalaget med. Men i den 73:e minuten blev Rebecka Mannström fälld – med en straff som följd. Efter att lagkamraterna hade sagt att hon skulle ta straffen själv, ställde sig Mannström bakom bollen. Hon tog fart, sköt och träffade stolpen. Bollen gick inte i mål.

Knappa tio minuter senare kvitterade HIFK på en hög nick och några minuter senare tog gästerna ledningen. Paulina Laiho utnyttjade en dålig bakåtpassning av EIF och satte bollen i mål. Hennes fullträff visade sig bli matchens sista mål och EIF inkasserade en tung förlust.

– Vi saknade vissa spelare i dag och det var sådana som vi behöver i varje match. Anfallet var tamt men det fanns också andra små detaljer som inte fungerade, säger Marco Werner.

Serien fortsätter på onsdag med en bortamatch mot FC Espoo/2.