Tryckeriteatern vill blicka framåt - utlovar fars i höst

Gläder sig. Efter mer än en månad av begränsade sociala kontakter och en konstant ström av inhiberingar och framåtskjutningar av kulturevenemang vill Västnyländska ungdomsringens ordförande Annika Gustafsson blicka framåt. Bild: Lina Enlund

Tryckeriteatern firar 25-årsjubileum med en klassisk dörrslängarfars i höst. Regissör är MIka Fagerudd från Lovisa.

– Vi behöver alla ha något att se framemot nu. Pjäsvalet var klart redan i ett tidigt skede, men det visar sig passa ännu bättre nu. Människor längtar efter kulturupplevelser och i synnerhet efter denna jobbiga period så passar det bra med något lättsamt och humoristiskt, säger Annika Gustafsson, som är ordförande för Västnyländska ungdomsringen (VNUR) som står för produktionen.

Farsen Weekend i paradiset, av Franz Arnold och Ernst Bach, är ett exempel på hur det kan gå när antaganden och egna agendor slutar i katastrof för alla inblandade, och hur den enes olycka kan bli den andres lycka.

Produktionen regisseras av Mika Fagerudd från Lovisa. Fagerudd grundade Teater Fabel r.f 2018 och har regisserat sedan 1990. Han har även tidigare varit skådespelare på Unga Teatern.

– Weekend i paradiset är en fars som för oss tillbaka till 1920-talet. Det är en fartfylld historia med högt tempo. I dessa tider är det mycket viktigt att få komma bort från vardagen, att koppla av och inte oroa sig. Jag är mycket glad att få jobba på Tryckeriteatern! säger Fagerudd.

Premiär för pjäsen blir det på Svenska dagen den 6.11.2020, 15 föreställningar kommer att visas fram till den 5.12.2020. Övningarna inleds efter sommaren och en första intresseträff kommer att arrangeras i juni. Ett datum för detta meddelas så snart som restriktionerna för sommaren har delgetts.

Mer läsning